Yaşam Teknoloji sektöründeki Türk kadınları dünyayı yönetiyor

Teknoloji sektöründeki Türk kadınları dünyayı yönetiyor

Paylaş
Teknoloji sektöründeki Türk kadınları dünyayı yönetiyor

Bugün içerisinde açıklanan yeni bir atama daha Türk kadınlarının teknoloji sektörü içerisindeki önemine dikkat çekiyor

Avnet Technology Solutions Grubu, EMEA bölgesinde Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine Sırma Özkan’ın atandığını duyurdu. Küresel teknoloji distribütörü olan Avnet Türkiye’de 2013 yılından bu yana Pazarlama Müdürü görevini üstlenen Özkan daha önce BT alanında dağıtım sektöründe kanal yönetimi, ürün yönetimi ve pazarlama dahil birçok önemli görevde bulunmuştu. Avnet’in Bracknell İngiltere’deki merkezinde görev alacak olan Özkan EMEA bölgesindeki 12 ülkenin Pazarlamasından sorumlu olacak.

Haberin Devamı

Teknoloji sektöründeki Türk kadınları dünyayı yönetiyor

Sırma Özkan’ın bir Türk kadın yönetici olarak önemli bir pozisyonda bizleri global dünyada temsil etmesi göğsümüzü kabartırken geçmişte de bunun örneklerine şahit olmuştuk. 2013 yılında Ayşegül İldeniz Intel’in Silikon Vadisi’ndeki merkezinde giyilebilir teknolojiler ve yeni ürün ve iş modellerini oluşturmak için çalışan beyin takımının liderliğine atanmıştı. İldeniz’in başkanlığı döneminde bölgedeki iş hacmi dörde katlandı. Intel Öğrenci Programı ile 350 bin öğrenciye ulaşıldı. İldeniz’in Türkiye’de başlattığı “e-Dönüşüm İnisiyatifi” adlı proje, Intel’in “World Ahead” adını vererek tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler için uyguladığı global projeler arasında yer aldı.

Serpil Timuray Vodafone Türkiye’yi son dört yılda, mobil telekomünikasyon sektörünün en hızlı büyüyen operatörü yaptı. Ocak 2014 itibariyle sorumluluk alanı genişletildi ve Vodafone Grubu’nun 409 milyon abonesinin yüzde 65’inin bulunduğu, servis gelirlerinin yüzde 30’unu oluşturan ve Vodafone Grubu’nun dünya genelindeki iki yönetim bölgesinden biri olan AMAP Bölge Başkanlığı’na atandı. Böylece Avustralya’dan Mısır’a 15 ülkede, toplam 281 milyon aboneden sorumlu oldu. Bu 15 ülkenin cirosu 25 milyar dolar. Vodafone’un yüzde 70’i onun bölgesinde yer alıyor.

Haberin Devamı

Apple iPhone ile yine Hasılat Rekoru kırdı