Merkez Tekstil ihracatının liderleri ödüllendirildi

Tekstil ihracatının liderleri ödüllendirildi

Paylaş
Tekstil ihracatının liderleri ödüllendirildi

Tekstil ihracatının liderleri ödüllendirildi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB), 2020 yılında gerçekleştirilen 745,3 milyon dolarlık ihracat performansına en fazla desteği veren 46 üyesini ödüllendirdi.

Pandemi nedeniyle ertelenen ATHİB’in 2019 ve 2020 Yılları Olağan Genel Kurul Toplantıları ve 2020 Yılı Başarılı Tekstil İhracatçıları Ödül Töreni, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) merkez binasında gerçekleştirdi. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yetkililerinin de katıldığı toplantıda genel kurul üyelerine hitap eden ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan, koronavirüs salgınının etkili olduğu 2020 yılında hükümetin sağladığı destekler ve kolaylaştırıcı uygulamalar sayesinde ihracatın devamlılığını sağladıklarını ve ülke ekonomisine 745,3 milyon dolar döviz kazandırdıklarını belirtti.
Türkiye’nin kalkınmasında itici gücün ihracat olduğunu ve devlet desteklerinin katlanarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Fatih Doğan, “ATHİB olarak daha çok üretmek, daha yenilikçi ürünleri nihai tüketiciye sunmak ve dünyada tercih edilen tekstil ihracatçısı ülke olmak istiyoruz. Küresel pazarlardaki zorlu rekabet şartlarında pazar payımızı artırmak adına özgün tasarımlar üretmeyi amaçlıyoruz” dedi.
Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın devamında düzenlenen törende 2020 yılında en yüksek ihracat rakamlarına ulaşan ATHİB üyeleri plaketle ödüllendirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı