Spor Tekvandocularımız bronzu garantiledi

Tekvandocularımız bronzu garantiledi

Paylaş
Tekvandocularımız bronzu garantiledi

Milli sporcular Hatice Kübra Yangın ve Yunus Sarı, Dünya Tekvando Şampiyonası'nda yarı finale yükselerek, bronz madalyayı garantiledi

Güney Kore’nin Gyeongju kentinde devam şampiyonanın ikinci gününde, üç milli sporcu tatamiye çıktı. Bayanlar 53 kiloda yarışan Hatice Kübra Yangın, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra Porto Riko’dan Myrllam Tavares ile karşılaştı. 1-0 geriye düşmesine rağmen çabuk toparlanan Yangın, karşılaşmayı 3-2 kazandı ve İngiliz Anna Fisher’e rakip oldu. Bu maçı da 7-4 kazanarak, Kanadalı Ivett Gonda ile madalya maçına çıkan Yangın, bunu da 7-6 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Erkekler 80 kiloda tatamiye çıkan Yunus Sarı da Alman Sebastian Lehmann’ı 3-3 berabere biten üç devrenin ardından altın vuruşla geçti. Aruba’dan Stuart Smith’i de 10-2 ile geçen Sarı, daha sonra Haiti’den Rudford Hamon’u 10-4 yendi ve madalya maçı yapmaya hak kazandı.

Yunan Anestis Nikolaidis karşısında zorlu bir üç devre çıkartan Yunus Sarı, maçı 5-3 kazanarak, yarı finale yükselen ikinci Türk sporcu oldu. Hatice Kübra Yangın, yarı finalde Faslı Lamyaa Bekkali ile Yunus Sarı da yine Fas’dan Issam Chernoubi ile final maçına çıkacak, Bu arada bayanlar 67 kiloda yarışan milli sporcu Burcu Arıpişirici, Senegal’den Mbassa Sakho’yu 18-3 yenmesine karşın ikinci tur maçında Çinli Yunfei Guo’ya 10-6 yenildi ve şampiyonaya veda etti.

Haberin Devamı