Antalya Telefon görüşmesi İl Müdürü'nü yaktı

Telefon görüşmesi İl Müdürü'nü yaktı

Paylaş
Telefon görüşmesi İl Müdürü'nü yaktı

Telefon görüşmesi İl Müdürü'nü yaktı

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca'nın, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'na yönelik rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Mehmet Ali Alkan'la yaptığı telefon görüşmesinin teknik takibe takılmasının ardından görevden alındığı ileri sürüldü.
Antalya Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, 24 Eylül'de sosyal medya hesabından 'Üç yıl önce atandığım Antalya İl Ticaret İl Müdürlüğü görevinden bugün itibarıyla ayrılmış bulunmaktayım. Tüm mesai arkadaşlarıma şahsıma gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederim. Yeni görevlerde görüşmek dileğiyle' notunu paylaştı. Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre, Dizerkonca'nın Ticaret Bakanlığı kararıyla görevden alındığı ileri sürüldü. İl Müdürü Dizerkonca'nın, rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası eski Başkanı Mehmet Ali Alkan ile yaptığı ve dinlemeye takılan telefon görüşmesinin iddianemeye yansımasının ardından görevinin sonlandırıldığı öne sürüldü.
'SENİN Bİ TANE ŞEYİN VAR TEHLİKELİ YERİN'
Polisin teknik takibe aldığı Mehmet Ali Alkan ile Seval Yasak Dizerkonca arasındaki telefon görüşmesinde, Dizerkonca'nın 'Abi bunlardan bişey çıkmaz da sen biliyorsun senin bi tane şeyin var tehlikeli yerin. Bitek onu bitek onu şey anladın mı sen kim olduğunu o olay yani' ifadeleri yer aldı. Polis, Dizenkonca'nın bu sözleriyle operasyon öncesinde Alkan'ı uyardığına dikkati çekti.
PAYLAŞIMLARI CHP'LİLERİ KIZDIRMIŞTI
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Menderes Türel döneminde Dış İlişkiler Dairesi Başkan vekilliği görevini yürüten Seval Yasak Dizerkonca, 2016 yılında Antalya Ticaret İl Müdürlüğü görevine vekaleten getirildi. 2007 yılında AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Dizerkonca, o dönem yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla CHP'lilerin tepkisini çekmişti.
BÜYÜKŞEHİR'E GEÇECEĞİ İDDİASI CHP'Yİ KARIŞTIRDI
Seval Yasak Dizerkonca'nın, akrabalık ilişkisi bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Şafak Otuzaltı aracılığıyla yeniden Büyükşehir Belediyesi'nde daire başkanlığı görevine getirileceği iddia edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de sıcak baktığı geri dönüş iddiası, CHP'yi karıştırdı. CHP'li yöneticiler, Büyükşehir'de daha çok AK Parti kadrolarının yer aldığını belirterek, atamanın yapılması durumunda tepki göstereceklerini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı