Yaşam Telegram grup sohbetlerini güncelledi!

Telegram grup sohbetlerini güncelledi!

Paylaş
Telegram grup sohbetlerini güncelledi!

Telegram grup sohbetlerindeki katılımcı sayısını tekrar artırdı.

Telegram grup sohbetlerinde katılımcı limiti!

Geçtiğimiz dönemlerde WhatsApp, grup konuşmalarındaki katılımcı sayısını 256’ya çıkararak dikkat çekmişti. Telegram’dan ise rekor bir güncelleme geldi. Telegram grup sohbetlerindeki kullanıcı limiti 5000’e yükseltildi. Yani artık 5000 kişilik Telegram grupları oluşturmak mümkün.

Haberin Devamı

Daha önce Telegram’ın grup konuşmalarındaki kullanıcı limiti 1000 kişiydi. Beş katına çıkarılan limit, beraberinde bir yenilik daha getiriyor. Artık Telegram sohbetlerini bir URL ile paylaşmak mümkün olacak. Sohbete davet etmek istediğiniz kişilere URL yollayarak, tek bir tıklama aracılığı ile gruba kişi eklenmesi sağlandı. “Deep Link” kullanılarak sağlanan bu özellik ile uygulama bir kez daha dikkat çekmeyi başardı.

Grup görüşmelerinin en önemli sorunu olan spam mesaj yollayan kullanıcılar için moderasyon özellikleri de ihmal edilmemiş. Kullanıcılar ve grup yöneticileri spam mesajları rapor edebiliyor. Bu sayede grup sohbetlerinin rahatsız edici yönleri önlenmek istenmiş.

Telegram geçtiğimiz ay 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını da duyurmuştu. İstikrarlı büyümesine devam eden uygulama, WhatsApp’ın en iddialı rakibi konumunda. Ancak WhatsApp, Telegram’dan 10 kat daha fazla kullanıcıya sahip.

Haberin Devamı

Teknoloji Üzerine İzlenmesi Gereken 10 Film