Temcit pilavı nasıl yapılır? Temcit pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Temcit pilavı nasıl yapılır? Temcit pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Özellikle Ramazan aylarında sahurda yenen pilava verilen isimdir. Kulağa özel bir tarif gibi gelse de, aslında herhangi bir pilav temcit pilavı olabilir. Peki, temcit pilavı nasıl yapılır? Temcit pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

15 Ocak 2021, Cuma 11:11 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Temcit pilavının özelliği iftardan kalması veya iftardan sonra yapılarak sahura kadar bekletilmesi, sahur vakti de ısıtılarak yeniden sofraya sürülmesidir. Eğer temcipt pilavı tarifi arıyor ya da yapılışını öğrenmek istiyorsanız detaylar haberimizde.

Temcit pilavı tarifi

Temcit pilavı malzemeleri

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Temcit pilavı yapılışı

Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir. Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur. Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur. Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur. Daha sonra üzerine nohut, suyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir. Yarım saat dinlendirilir.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (28 Temmuz 2021)