Gündem TEM'de kamyoncu isyanı

TEM'de kamyoncu isyanı

Paylaş
TEM'de kamyoncu isyanı

UKOME'nin aldığı karar doğrultusunda 06.00 - 10.00 ile 16.00 - 22.00 saatleri arası Avrupa yakasına geçemeyen kamyon ve TIR'ların sürücüleri uygulamayı protesto etmek için Ümraniye'de TEM otoyoluna yaya girerek oturma eylemi yaptı

Ümraniye TEM otoyolu üzerindeki TIR parkında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı karar doğrultusunda trafiği rahatlatmak için, bekletilen kamyon ve TIR sürücüleri, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametini saat 18.00'de trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 100 kamyon sürücüsü TEM otoyoluna yaya çıkarak trafiği durdurdu. Kamyoncuların yolu kapatması üzerine, gelen trafik ekipleri de sürücüleri ikna etmeye çalıştı. İkna olmayan kalabalık daha sonra oturma eylemi yaptı.

SÜRÜCÜLERLE TARTIŞTILAR

İş çıkışı saatinde yolu kapatan kamyon sürücüleri ile evlerine gitmek isteyen diğer araç sürücüleri tartıştı. Kamyoncular yetkili gelmeden yolu açmayacaklarını söyledi. Araçlarından inen sürücüler de çaresizce eylemin bitmesini bekledi.

AMBULANSA YOL VERİLDİ

Eylem sırasında yoldan geçen hasta taşıyan bir ambulans için sürücüler yolu açtı. Ambulansın gelişinin ardından kamyon sürücüleri yolu tekrar trafiğe kapattı.

KÖPRÜ YOLU YARIM SAAT KAPANDI

Eylem yaklaşık yarım saat sürdü. TEM Avrupa yakası istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. Polisin çabaları sonunda ikna olan sürücüler eyleme son vererek yolu trafiğe açtı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda, izin verilen kamyonlar haricinde çevre yolları ve boğaz köprülerine kamyon girişi yasaklanmıştı.

Trafik akışını hızlandırmak amacıyla; D-100 Karayolu, Otoyol (TEM) ve bunların bağlantı yollarına, sabah 06.00-10.00 ile akşam 16.00-22.00 saatleri arasında, kamyon, tır, çekiciler ve akaryakıt tankerleri giremiyor.

Cengiz ÇOBAN / İstanbul / DHA