Türkiye (Son Dakika) Temizlik işçisinden insanlık dersi

Temizlik işçisinden insanlık dersi

Paylaş
Temizlik işçisinden insanlık dersi

Elazığ Belediyesi'nin taşeron firmasında temizlik işçisi olarak asgari ücretle çalışan üstelik 3 aydır da maaşını alamayan Doğan Güneş, çöp toplarken bulduğu bir cüzdan içindeki 250 lirayı polise teslim etti

Elazığ Belediyesi’nin taşeron firmasında 17 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan ve 3 aydır da ücretini alamadığını söyleyen 4 çocuk babası Doğan Güneş, çöp toplarken bir cüzdan buldu. Cüzdan içinde hiçbir kimlik bilgisi olmadığını ve 250 lira para bulunduğunu gören Güneş, diğer arkadaşlarına haber vermeden bunu akşam eve götürdü. Güneş, ertesi sabah polis karakoluna giderek, parayı teslim etti.

Güneş, "Eve geldikten sonra düşündüm para haram yiyemezdim, sonra götürüp emniyete teslim ettim tutanakla birlikte. Sahibi çıktığında gidip alsın" dedi.
Güneş, asgari ücretle belediyede çalıştığını belirterek, "Ben 7 nüfusa bakıyorum, özürlü bir oğlum var. Tedavisini yaptırmak için Ankara’ya götürmem lazım ama imkanım yok. Asgari ücret alıyorum ama 3 aydır da paramı alamıyorum. Bu kadar çok ihtiyacım varken ben o parayı yemedim. İnsanlara da duyarlı olmalarını öneriyorum" dedi.

Hacer Güneş, eşinin bulduğu paranın haram olduğunu ifade ederek, "Eşim para bulup eve getirmişti. Ben ona bu para haram biz yiyemeyiz, ’Sen onu götür polise ver’ dedim. Biz yoksuluz ama haram para yemeyiz" dedi.

Güneş Ailesi’nin oturduğu Hicret Mahallesi’nin muhtarı Murat Gülbasan, "Gerçekten yoksul bir insan kendisine kömür yardımında bulunduk. Bazı durumu iyi olan vatandaşlar da arada yardım ediyorlar. Buna rağmen bulduğu parayı teslim etmesi çok yerinde ve onurlu bir davranış" dedi.

Haberin Devamı

Şahismail GEZİCİ, DHA