Eğitim - Kariyer TEOG ikinci gün oturumları başladı

TEOG ikinci gün oturumları başladı

Paylaş
TEOG ikinci gün oturumları başladı

Merkezi ortak sınavlar kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ortak sınavların ikinci gün oturumu başladı. TEOG ikinci gün oturumunda fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavlar yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) merkezi ortak sınavlar kapsamında, ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavların ikinci gün oturumu başladı. TEOG sınavı, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda yapılıyor.

Sınava, 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılacağı öngörülüyor. Ortak sınavların ikinci gün oturumunda fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavlar yapılacak.

Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı için yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak. Teneffüsler 30 dakika olacak. Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı yapılacak.

Her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısı için 40 dakika süre verilecek.

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı.

Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30’dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara girdi.

Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmedi.

Haberin Devamı