Eğitim - Kariyer TEOG nakillerine yol haritası

TEOG nakillerine yol haritası

Paylaş
TEOG nakillerine yol haritası

Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, öğrenci ve veliler için tercihlerin belli olmasının ardından nakil işlemleriyle ilgili ayrıntılı bir yol haritası çizdi

YAŞAR ÖZAY / POSTA EĞİTİM UZMANI

Haberin Devamı

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarının 12 Ağustos’ta açıklanmasından sonra daha üst tercihine veya farklı bir okula geçmek isteyen öğrenciler üç defa daha nakil başvurusunda bulunabilecek.

Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz nakil işlemleriyle ilgili ne yapılması gerektiğini ayrıntılarıyla açıkladı.

* Nakil başvurusu yapsanız bile ilk yerleştirildiğiniz okulda kayıtlı olmaya devam edersiniz.

* Her nakil döneminde en çok üç okul seçip mezun olduğunuz okul aracılığı ile yeniden başvuru yapmanız gerekiyor.

* Seçeceğiniz okulların ilk tercih listenizde olup olmaması önemli değil.

* İlk yerleştirme döneminde (12 Ağustos) birinci tercihinizi kazanmış bile olsanız yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde tercihlerinizi değiştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

* Tercihte bulunmak için tercih edeceğiniz okulun açık kontenjanı olup olmadığına bakmayın. Çünkü o okullardan da farklı okulları tercih eden öğrenciler olabilir ve kontenjan açılabilir.

* Okul değişikliği için puan denkliği şartı aranmaz. Ancak 31 Ağustos tarihinden sonra yapılacak nakil işlemlerinde puan denkliği şartı var.

* Yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminde de yerleştirme işlemleri ve tercihler doğrultusunda Yerleştirmeye Esas Puan üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak.

* Tercih döneminde “Özel Okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım” butonunu işaretleyen öğrenciler de nakil döneminde nakil hakkından faydalanabilir.