Pazar Postası Tepebaşı'ndaki İtalyan: Da Vittorio
Paylaş
Tepebaşı'ndaki İtalyan: Da Vittorio

Tepebaşı-Meşrutiyet Caddesi'nde açılan eğlence mekanlarının yanı sıra kalitesi yüksek restoranlar da giderek daha çok dikkat çekiyor. Bu restoranlar arasında özellikle İtalyan restoranı 'Da Vittorio' herkesin dilinde..

Merve Özaytekin
merve.ozaytekin@posta.com.tr

Restoranın sahibi İtalyan şef Vittorio Sindoni İstanbul hayranı. Gümüşsuyu’nda yaşayan Sindoni aslen Sicilya-Palermolu. 1973 yılında ailesiyle İtalya’dan Amerika’ya göç eden Vittorio uzun yıllar New York’ta yaşamış. 1985 yılında ailece New York-Manhattan’da ilk restoranları olan Azzurro’yu açmışlar. Vittorio henüz 16 yaşındayken kendi restoranlarının mutfağında çalışmaya başlamış.
Yemek yapmayı şeflerinden, annesinden ve aile büyüklerinden öğrenmiş. New York’ta gittikçe ünlenmesi onu İstanbul’a kadar getirmiş. Vittorio Sindoni Amerika’dan İstanbul’a geliş hikayesini şöyle anlatıyor: “İlk restorandan sonra işlerimiz iyi gitti. New York’ta 4 restoran daha açtık. Ama beni İstanbul Papermoon’a çağırdılar.
Restoranları devrettim ve İstanbul’a geldim. Şehre hayran kaldım. 4 yıl çalıştıktan sonra eşimin işi ve çocuğumuzun okulu nedeniyle Roma’ya yerleştik. Orada da bir restoran açtım. İnsan işiyle evli olur derler ya, ben bu sefer de İstanbul’daki W otelin açılış aşamasında bulunmak için İstanbul’a geldim. Sonra İstanbul-Bice Restoran’da çalıştım.
Orası kapanınca İstanbul’u çok sevdiğime ve kendi restoranımı burada açmak istediğime karar verdim. İstanbul’un en sevdiğim semtlerinden Beyoğlu’nda kendi adımı verdiğim ‘Da Vittorio’yu açtım. Dünyada gezdiği şehirler arasında en çok İstanbul’u sevdiğini söyleyen Vittorio, sebebini de İstanbullular’ın Sicilyalılar’a benzemesine bağlıyor.

“Bu şehrin insanları arkadaş canlısı. Sicilyalılar gibi ailesine düşkün. Belki de bu nedenle İstanbullular Da Vittorio’da kendilerini rahat hissediyorlar” diyor. Türk mutfağının Sicilya mutfağına benzediğini de söylemeden edemiyor Vittorio ve ekliyor “Özellikle patlıcandan yapılan menüdeki capunata adlı yemek sizin şakşukayla neredeyse aynı”.

Da Vittorio’ya İtalyan restoranı diye pizza yemeye gelenlerin hüsranla döndüğünü söyleyen şef Sindoni, burada sadece Sicilya yöresine ait özgün yemeklerin yapıldığını vurguluyor. Menüdeki başlangıçlar zeytinyağlılar ve salatalardan oluşuyor. Bunlardan tavada sote edilmiş, zeytinyağı ve sarımsak eklenerek servis edilen bebek enginarlar Vittorio’nun da gün içinde severek yediği yemekler arasında.
Ev yapımı ravioli, içine ricotta peyniri, bebek enginar ve cherry domates eklenerek, özel sosuyla servis ediyor. Pek çok kişi Da Vittorio’ya özellikle mürekkep balıklı, levrek ve domates soslu spagetti yemek için geliyor. Balzamik sos, patates ve ıspanakla servis edilen dana bonfile, Sicilya usulü kuzu pirzolanın yanı sıra menüde yer almayan farklı lezzetleri de zaman zaman Da Vittorio’da bulmak mümkün.
Tatlılara gelince... İtalyan restoranı tabii ki ‘tiramisu’suz olmaz. Şef Sindoni’nin kendine ait tarifle yaptığı tiramisu gerçekten harika. Ayrıca Vittorio’nun New York usülü limon soslu cheesecake’i de her yerde bulamayacağınız lezzette... Meşrutiyet Caddesi No: 130, Tepebaşı-İstanbul

Deniz mahsullü spagetti
Malzemeler (4 kişilik)
400 gr spagetti
150 gr temizlenmiş bebek kalamar
100 gr ahtapot
10 adet kum midyesi
6 adet midye (isteğe bağlı)
100 gr karides
100 gr cherry domates
10 cl zeytinyağı
3 diş sarımsak
Kırmızı biber
Gerektiğince tuz

Hazırlanışı
Bir tavaya sarımsakları, cherry domatesleri koyun. Zeytinyağını eklediğiniz tavada 10 dakika çevirin. Sonra diğer malzemeleri de tavanın içine boşaltın. Onları da harlı ateşte 5 dakika soteleyin.
Diğer yanda 4 litre suyun içine tuz ekleyin. Kaynadıktan sonra spagettileri tencerenin içine koyun. 12 dakika spagettileri kaynar suda pişirin. Spagettinin suyunu süzdükten sonra sosu spagettiye ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun!

2

Haberin Devamı