Basketbol Tepkiler artıyor! Furkan Korkmaz pişman edecek
Paylaş
Tepkiler artıyor! Furkan Korkmaz pişman edecek

ABD medyasında; NBA takımlarından Philadelphia 76ers'ın, milli oyuncu Furkan Korkmaz'ın çaylak kontratının 3. yılındaki takım opsiyonunu kullanmama kararının yankıları sürüyor.

NBA ekibi Philadelphia 76ers, milli basketbolcu Furkan Korkmaz'ın, çaylak kontratının 2.03 milyon dolarlık 3. yılındaki takım opsiyonunu kullanmadı. Bu da 21 yaşındaki oyuncunun sezon sonunda sınırsız serbest oyuncu olacağı anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Philadelphia 76ers geçtiğimiz günlerde Jerryd Bayless, Dario Saric, Robert Covington ve 2022 NBA Draftı ikinci tur draft hakkı karşılığında Minnesota Timberwolves'ın yıldız oyuncusu Jimmy Butler'ı kadrosuna dahil etti.

Philadelphia 76ers, takasın gerçekleştiği günün ardından Memphis Grizzlies ve Miami Heat ile karşılaştı. Furkan Korkmaz ilk kez çift haneli süreler aldığı bu maçlarda gösterdiği performansla 76ers taraftarlarının takdirini kazandı.

Memphis Grizzlies karşısında 22 dakika sahada kalan Furkan karşılaşmayı 12 sayıyla tamamlarken 76ers'ın bu sabaha karşı Heat'i 124-114 mağlup ettiği maçta ise 5/9 saha içi ve 3/3 serbest atış isabetiyle 16 sayı attı ve maçı bitiren 5'te de yer alarak galibiyetin önemli pay sahiplerinden biri oldu.

Haberin Devamı

ABD merkezli yayın yapan Philly Inquirer gazetesinin Philadelphia 76ers muhabiri Keith Pompey, temsilcimizin 16 sayılık performansını "Sixers-Heat gözlemleri, en iyi ve en kötü ödülleri: Furkan Korkmaz'ın şutu, Joel Embiid'in dominasyonu, Markelle Fultz'un gerileyişi" başlıklı haberinde kaleme aldı ve milli yıldız hakkında övgü dolu ifadeler kullanmalı.

Pompey, yaptığı değerlendirmede, "Sixers, Furkan Korkmaz'ın 3. yıl opsiyonunu kullanmadığı için pişman olmalı. NBA'deki ikinci yılında olan oyuncu, Jimmy Butler takasının tamamlanmasına kadar takımın dar rotasyonla oynadığı üst üste ikinci maçta da sahne aldı. Korkmaz eline geçen fırsatı; üç sayı çizgisinin gerisinden keskin nişancılığını göstererek ve üst üste ikinci kez kariyer rekorunu kırarak değerlendirdi." dedi.

"T.J. McConnell, Landry Shamet ve -şimdi- Furkan Korkmaz Markelle Fultz'dan daha iyi hücum opsiyonları." değerlendirmesini yapan Pompey, Shamet'in ikinci yarıda Fultz'un yerine ilk 5'te başlamasınının sebebinin de bu olduğunu belirtti.

Bu sezon 76ers formasıyla 8 maçta görev alan ve başantrenörü Brett Brown'dan istediği süreleri bulamayan Furkan, maç başına 9.4 dakika sahada kaldı ve 4.3 sayı ortalamasıyla oynadı. Genç oyuncunun 36 dakikaya oranlanan istatistikleri ise şu şekilde: 16.3 sayı, 6.2 ribaund, 1 asist, 1.9 top çalma. (Sabah)

Haberin Devamı