Gündem Terhisine 25 gün kala şehit oldu

Terhisine 25 gün kala şehit oldu

Paylaş
Terhisine 25 gün kala şehit oldu

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde dün şehit olan 13 askerden Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker'in, terhisine 25 gün kalmıştı

Dereli İlçesi’ne bağlı Yavuzkemal Beldesi’nde oturan Eker Ailesi’ne acı haber, dün geceyarısı ulaştı. Giresun Jandarma Komutanlığı’ndan subaylar eve gelerek, Jandarma Komando Çavuş 22 yaşındaki Emrah Eker’in şehit düştüğü haberini iletti.

Fenalaşan şehit annesi Medine Eker’e gelen ekipteki sağlık görevlileri müdahale etti. 25 gün sonra terhis olmasını beklediği oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılıp gözyaşlarına boğulan anne Medine Eker, "Oğlum, ben seni teröristlerin eline mi bıraktım? Ben seni böyle olsun diye mi gönderdim? Allah’ım dayanamıyorum. Allah’ım teröristleri kahret, cehennem ateşlerinde yak" diyerek ağıtlar yaktı.

"YİNE BAYRAĞIMIZ ALTINDA ŞEHİT VERMEYE RAZIYIM"

4 çocuk annesi Medine Eker, en büyük evladını şehit vermenin üzüntüsünü yaşarken, "Oğlumu büyüttüm, asker eyledim. Vatan sağolsun. Teröristlere, düşmana karşı oğlumu şehit verdim.

Oğlum bir daha büyüsün, kalksın, yine bayrağımızın altında şehit vermeye razıyım. Hiç bir zaman vatan bölünmez" diye konuştu. 12 Haziran’da iznini bitirerek birliğine teslim olduğu öğrenilen Jandarma Komando Çavuş Emreh Eker’in babası Sadık, kardeşleri Çiçek, Emrullah ve Melahat da şehit askerin ardından gözyaşı döktü.

İNTERNETTEKİ MESAJI YÜREK DAĞLADI

Askerde sınava girip uzman olarak birliğinde kalmak isteyen, ancak ailesi tarafından ikna edilerek bu isteğinden vazgeçirildiği öğrenilen şehit Emrah Eker’in, internetteki bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan mesajı da dikkat çekti.

Eker’in şehit olmadan kısa süre önce profiline yazdığı mesajı şöyle: "Doğudaki askerin batıdaki askere seslenişi; Sen beklersin çarşı izni. Ben beklerim operasyon tarihi. Sen çarşıda, Eda, Seda peşinde, ben dağlarda, kanasçı Leyla peşinde. Sen kan gördün mü bayılan, ben yaralı arkadaşımı sırtımda taşıyan.

Senin anan bekler tezkereni, benim anam bekler kanlı haberimi. Burası ’Şafak 90’ deyip de nöbetten düşenlerin yeri değil. ’Şafak doğan güneş deyip’ de şehit düşenlerin yeri. Burası doğu, teröristlerin yuvası. Burada hata bir kere yapılır, kanla canla ödenir."

Hakan KABAHASANOĞLU/DHA