Spor Terim: Bu galibiyeti şehitlerimize ve geride bıraktıkları yakınlarına adıyoruz

Terim: Bu galibiyeti şehitlerimize ve geride bıraktıkları yakınlarına adıyoruz

Paylaş
Terim: Bu galibiyeti şehitlerimize ve geride bıraktıkları yakınlarına adıyoruz

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 3-0'lık Hollanda galibiyetinin ardından, düzenlediği basın toplantısında "Aldığımız bu galibiyeti şehitlerimize ve geride bıraktıkları yakınlarına adıyoruz" dedi

Fatih Terim, toplantı salonuna girdikten sonra Letonya maçından sonra kazandıkları takdirde kendi el yazısı ile yazıp hazırladığı metni okuyacağını söyleyerek soru almayacağını ve maçı konuşmanın hiç içinden gelmediğini belirtti. Terim, "Hiçbir gol ve galibiyet yitirilen evlatlardan önemli ve kıymetli değil olamaz da" dedi. Daha sonra hazırladığı metni okuyan Terim şunları söyledi:

"Tahmin ettiğinizden daha fazla sizleri dinliyorum, görüyorum ve dikkate alıyorum. Her söylediğinizi ve her yazdığınızı. Sadece medyayı değil sosyal medyayı da değil, sokaktaki insanların nabzını da tutuyorum. Pazardaki tezgahçıyla da konuşuyorum, hava alanındaki kardeşimle de. Başta ben olmak üzere kişilere kurumlara tercihlere kızabilirsiniz. Kırgın da olabilirsiniz. Eleştirebilirsiniz. Beğenmiyor olabilirsiniz. İstemiyor da olabilirsiniz. Bunları anlayışla karşılarım.

Ancak şuan görev başındayız ve tek bir hedefimiz var. Ancak millet artı ülke bütünlüğünü korumamız gereken bir dönemdeyiz. Bu topraklarda yaşayan herkesin ihtiyacı olduğu günlerde sırtınızı milli takımımıza dönemezsiniz. Sırt çevirmemelisiniz. Bizler gelip geçeriz. Yarın başka arkadaşımız gelir. Ama ülkenin dünyada mevcudiyetini devam ettirecek bir takım var. O da Milli Takım. Ondan desteğinizi dualarınızı, iyi enerjilerinizi esirgemeyin lütfen. Katılırız, katılamayız.

Katılmak için ben ve oyuncularım ve tüm çalışanlar elimizden gelenin fazlasını yapmak için uğraştığımızdan hiç şüpheniz olmasın. Şuan açıkçası daha fazlasını yapmak isterdik. Sıralamada daha üstte olmak isterdik. Ama en azından bu galibiyetimizi hayatını vatanı için kaybetmiş şehitlerimize ve geride bıraktıkları yakınlarına adıyoruz. Ruhları şad olsun."
Terim metni okuduktan sonra ‘’Mücadele devam ettiği sürece yenilgi yoktur. Sonuna kadar kovalayacağız. Bu da bizim karakterimizdir." Sözleriyle basın toplantısını tamamladı.

Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)

Haberin Devamı