Gündem Terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe!

Terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe!

Paylaş
Terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe!

TSK, terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe vuruyor. Kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK'nın sözde yöneticileri yapılan operasyonlarla etkisiz hale getirildi. Son olarak başına 4 milyon lira ödül konulan Roni-Munzur kod adlı Mahmut Laçin ve kırmızı kategoride aranan İbrahim Çoban etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey kadrosuna son dönemde yaptığı operasyonlarla örgüte büyük darbe vurdu. İçişleri Bakanlığı, örgütün Roni-Munzur kod adlı Mahmut Laçin ve kırmızı kategoride aranan İbrahim Çoban'ın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SÖZDE 1 NUMARASI

PKK terör örgütünün Türkiye’deki sözde 1 numaralı ismi olduğu öne sürülen ve aranan teröristler listesinde 4 milyon lira ödülle kırmızı listede yer alan, ’Atakan Mahir’ kod adlı İbrahim Çoban’ın Tunceli’de dün gerçekleştirilen operasyonda öldürüldüğü ortaya çıktı. Bölgede gerçekleştirilen terör saldırısının içinde yer alan ya da talimatını veren Çoban’ın, 25 yıldır örgütün dağ kadrosunda olduğu ve PKK’nın silahlı kanadı olan HPG’nin sözde askeri konsey üyesi olduğu belirtildi. PKK’lı Çoban’ın, 2012 yılında Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi eylemi dahil birçok eylemin sorumlusu olarak arandığı da öğrenildi.

Atakan Mahir kod adlı PKK'lı terörist İbrahim Çoban (üstte)

Haberin Devamı

Tunceli-Bingöl sınarında dün hava operasyonu ile etkisiz hale getirilen PKK’lı 10 terörist arasında 25 yıldır örgütün dağ kadrosunda bulunan ve örgütün Türkiye sınırları içerisindeki sözde 1 numaralı ismi olduğu öne sürülen, ’Atakan Mahir’ kod adlı İbrahim Çoban’ın da bulunduğu ortaya çıktı. Güvenlik birimleri, İçişleri Bakanlığı’nın ’Aranan teröristler’ listesinin kırmızı kategorisinde başına 4 milyon ödül konulan Çoban ile ilgili önemli bilgiler verdi. Verilen bilgilere göre, terör örgütü PKK’nın sözde kuzey saha sorumlusu ve sözde Dersim saha komutanı olan İbrahim Çoban, 2 yıl önce Tunceli’den kuzey Irak’a çağrıldı ve burada bir süre kaldıktan sonra bu yılın bahar ayı sonlarında kalabalık bir terörist grubu ile Türkiye sınırlarına girdi, PKK tarafından kuzey saha sorumlusu ve sözde Dersim saha komutanı olarak görevlendirildi.

O DA KIRMIZI LİSTEDEYDİ

Tunceli Pülümür kırsalında 1'i kırmızı listede 10 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda terör örgütü PKK'nın sözde Erzurum eyalet sorumlusu 'Roni Munzur' kod adlı Mahmut Laçin'in de öldürüldüğü belirlendi. Laçin'in Nisan ayında etkisiz hale gerilen kırmızı listedeki terörist 'Panzer Kemal' kod adlı Medeni Sayılgan'ın yerine getirildiği ortaya çıktı.

Roni-Munzur kod adlı PKK'lı terörist Mahmut Laçin (üstte)

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Pülümür kırsalında İl Jandarma Komutanlığımızca gerçekleştirilen operasyonda 25 yıldır BTÖ dağ yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, sözde Dersim saha sorumlusu Terör Arananlar Kırmızı Listede bulunan Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban’ın da aralarında bulunduğu toplam 10 teröristin ölü olarak ele geçirildiği bildirilmişti. Devam eden çalışmalarda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin de sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu Roni Munzur kod adlı Mahmut Laçin olduğu tespit edilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristin, 4 Nisan 2018’de Tunceli-Pülümür Kırsalında öldürülen sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu Terör Arananlar Kırmızı Listede bulunan Panzer Kemal kod adlı Medeni Sayılgan’ın yerine bölgede görevlendirildiği tespit edilmiştir" denildi.

Haberin Devamı