Siyaset Terörle mücadelede başarı için devletler işbirliği yapmalı
Paylaş
Terörle mücadelede başarı için devletler işbirliği yapmalı

Başbakan Yardımcısı Atalay, "Terörle mücadelede başarı için tüm devletlerin samimi ve yakın bir işbirliği içinde olmaları zorunludur" dedi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Terörle mücadelede başarı için tüm devletlerin samimi ve yakın bir işbirliği içinde olmaları zorunludur. Bu zorlu mücadele, hiçbir ülkenin tek başına başarılı olamayacağı bir alandır" dedi.

Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ile Avrupa Konseyi tarafından The Marmara Otel'de düzenlenen "Terörle Mücadelede Ulusal ve Uluslararası Koordinasyon" konulu uluslararası konferansta yaptığı konuşmada, günümüzde her alanı etkisi altına alan küreselleşme olgusunun, terörizmin de küreselleşmesine neden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin hassas jeopolitik konumunun avantajlar sunarken bazı riskleri de beraberinde getirdiğine dikkati çeken Atalay, terör sorununun da bunların en önemlileri arasında yer aldığını söyledi.

Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz inanıyoruz ki terörle mücadelede başarı için tüm devletlerin samimi ve yakın bir işbirliği içinde olmaları zorunludur. Bu zorlu mücadele, hiçbir ülkenin tek başına başarılı olamayacağı bir alandır. Bir ülkedeki terör aktivitelerine, terörist faaliyetlere şu veya bu sebeple, farkında olarak veya olmayarak başka ülkeler katkı ve destek veriyorlarsa, bu tabi daha kötü bir durumdur, en olumsuz durum budur."

Demokratikleşme ve insan hakları

Atalay, Türkiye'nin geçmişte demokratikleşme ve insan hakları açısından sıkıntılı dönemler yaşadığını belirterek, "Vatandaşlarımızın bir kısmını mağdur eden sorunlar yaşanmıştır" dedi.

Geçmişte devletin, terör sorununu bahane göstererek, vatandaşların bazı haklı taleplerine kulak tıkadığını bildiren Atalay, hatta bu konuda yanlış politikalar da uygulandığını dile getirdi.

Bugün itibarıyla artık karşılaştıkları her türlü terör sorununa karşı sadece operasyonel ve taktik düzeyde değil, stratejik düzeyde yaklaşımlar geliştiren mekanizmalara sahip olduklarını belirten Atalay, bu sayede milli birlik ve kardeşlik süreci ve çözüm süreci gibi çok önemli süreçlerin hayata geçirilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Atalay, "Sessiz Devrim" kitabına da değinerek, "Bizim 10 yılda terörle mücadele ederken aynı zamanda reformları ve demokratikleşme adımlarını nasıl yürüttüğümüzün de bir ifadesi, iyi bir kronolojik çalışma, iyi bir envanter o" dedi.

2

Haberin Devamı