Siyaset 'Terörle mücadelede eğitimli birimler olmalı'
Paylaş
'Terörle mücadelede eğitimli birimler olmalı'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle mücadelede eğitimli birlikler olmalı. PKK, emperyalist güçlerin coğrafyamızı sömürmek için kullandığı bir maşadır" dedi

BBP Genel Başkan Mustafa Destici, partisinin Osmaniye İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ’Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve şahadet arkadaşları için hatim ve Yasin-i Şeriflerle anma ve anlama’ programına katıldı. Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan Destici, geçmişte olduğu gibi bugünde dünyada en çok sömürülen coğrafyanın, İslam coğrafyası olduğunu belirterek, "Bu milyonlarca insanın kanı dökülerek, emilerek, içilerek, çocukların yetim bırakılarak, kadınların kızların dul, eşsiz bırakılarak yapıldı. İşte bu sömürüyü ortadan kaldıracak, değiştirecek ve dünyada Allahın nizamını tesis etmemiz için mutlaka bir olmaya beraber olmaya ve birlikte mücadele etmeye mecburuz" dedi.

Terör belasıyla ülkenin 27 yıldır mücadele ettiğini ve terörle mücadelede başarılı olunması için eğitimli birlikler gerektiğini kaydeden, Destici, "Biz 27 yıldır bu terör belasıyla mücadele ediyoruz ve bugün geldiğimiz noktada çok açık ve net söylüyorum bugünkü şehitlerimizin de geçmişteki şehitlerimizin de 500 milyar dolar harcanan paranın da kardeşliğimize sıkılan kurşununda ve en önemlisi, terörün bize verdiği zararın en önemlisi zaten onun için bu kadar dış destek buluyor ve dış bu emperyalist güçlerin maşası olarak bu işleri yapıyor.

Çünkü Türkiye eğer içeride bu beladan kurtulur ve dinginleşirse çevresindeki o Müslüman topluluklara elini kolunu daha güçlü bir şekilde uzatacak ve buralar onların istediği gibi sömürülemeyecek. Aslında işin derdi, davanın tamamı dış politikayla alakalı. Bu coğrafyanın sömürülmesiyle alakalı. Bu, Türk-Kürt, alevi-sunni, sağcı-solcu meselesi değil. Bu tamamen dışa bağımlı emperyalist güçlerin coğrafyamızı sömürmek için kullanmış olduğu bir maşadır PKK terörü.

Çünkü maalesef geriye dönük baktığımızda 27 yıldır bununla gerçek anlamda mücadele edilmediğini görüyorsunuz ve mücadele ediliyormuş gibi yapılıyor. Maalesef en önemli parametrelerin hiç birisinin yerine getirilmediğini görüyoruz. Sadece bir tanesini söyleyeyim. Terörle mücadele edecekseniz mutlaka eğitimli birliklerinizin olması lazım. Biz bir senedir terörle mücadele etmiyoruz 3-5 senedir değil 27 yıldır biz terörle mücadele ediyoruz. Ama hala 27 yılın sonuna gelmişiz 21 gün günlük yanaşık düzen eğitimi almış çocuklarla o yabancı istihbarat örgütleri tarafından yetiştirilmiş o bölgeyi avucunun içi kadar iyi bilen her türlü tesisat ve fiziki yeterliliğe sahip teröristlerin karşısına koyuyoruz. Maalesef bu vebal bu ülkeyi yönetenlerin omuzlarındadır. Ama ülkemizin çözülemeyecek problemleri yoktur. Bunların hepsi çözülebilir" diye konuştu.

Kendilerinin terörle mücadele konusunda hazırladıkları raporun uygulamaya konulmasıyla terörün bir yılda biteceğini söyleyen Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: "Rahmetli Muhsin Başkanın 2007 yılında birlikte hazırlayıp sayın cumhurbaşkanına, başbakana o dönemin genel kurmay başkanına sunduğumuz ve bu sene üç ay önce bunu yeniden revize ederek bizzat arkadaşlarımla birlikte önce meclisteki siyasi partilere giderek onlarında fikirlerini aldık. Hem sayın Kılıçdaroğlu’nu hem sayın başbakan’ı ve hem de sayın cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek terörle ilgili raporumuzu verdik. Bizim terörle ilgili verdiğimiz raporu uygulasınlar bir yıl içerisinde bu terör belasından Türkiye kurtulur."

Program sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Yazıcıoğlu’nun davasıyla ilgili gelen bir soruya "Dosya Malatya’da. Dosyada gizlilik kararı var. Bizim de bilmediğimiz bazı noktalar var. Bilip de kamuoyu ile paylaşamadığımız konular da var. Sürece faydası olacağını bilsek gizlilik kararı dinlemeyiz. Oradan gelecek cezaya razıyız. Sürecin aydınlatılması anlamında şu anda paylaşamadığımız bir iki nokta var. Bunlar araştırılıp, soruşturuluyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu hadise, kaza mıdır? yoksa suikast midir? sabotaj mıdır? bu netleşecek. Biz bunun peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizi, kamuoyunu, aileleri tatmin etmeyecek hiçbir sonucu da kabul etmeyeceğiz. Bunu baştan bu yana söylüyoruz. Sabırla hukuk içerisinde kaldık. Ama başı çekilecek koyun da değiliz" diye cevap verdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasının ardından Gaziantep İl Teşkilatının hazırladığı programa katılmak üzere Osmaniye’den ayrıldı.

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA)

Haberin Devamı