Yaşam Tesla, Model 3'e Geri Sayım!

Tesla, Model 3'e Geri Sayım!

Paylaş
Tesla, Model 3'e Geri Sayım!

Kuzey Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model 3 başta olmak üzere yeni modellerini tanıtmaya hazırlanıyor.

Tesla ismini aldığı dahi bilim adamı gibi, sessiz ama derinden büyük işlere imza atıyor. Elektrikli motor ve spor otomobil kombinasyonunu büyük başarıyla harmanlayan şirket, Model 3 Sedan’ı 31 Mart’ta tanıtacak.

Haberin Devamı

Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk,, bazı detaylar hakkında gizemli davranışlar sergilese de, teknoloji harikasının fiyatı ve temel özelliklerini duyurma konusunda bonkör.

The Model 3, şirketin; Tesla Roadster, Model S sedan ve Model X SUV’dan sonra dördüncü üst profil otomobili olacak.

Elon Musk, ürünün fabrikadan çıkışının 35.000 dolarlık etiketle olacağını belirtirken, çevre koruma kanunu ve vergi avantajları sayesinde, satış fiyatının 25.000 dolar seviyesinde konumlanacağını açıklıyor.

Tesla CTO’su JB Straubel ise Model 3 Sedan’ın tasarımı hakkında çeşitli paylaşımlarda bulunuyor. CTO JB Straubel’e göre, aracın tasarımı BMW 3 ve Audi A4' benzer özellikler gösteriyor. Yani dört kapılı olmasına rağmen son derece sportif ve kompakt…

Haberin Devamı

Aracın en büyük mucizesi ise, elektrikli motorun 400 kilometre seviyesindeki menzili. Bu menzil, elektrikli araçların parlak geleceğini temsil ediyor.

Model 3 Sedan, dört kapılı olmasına rağmen her nasılsa Model S’den daha kısa bir gövdeye sahip.

2017 yılının sonlarında satış noktalarındaki yerini alacak Model 3 Sedan’ın, 2020’ye kadar 500.000 adetlik satış rakamına ulaşması hedefleniyor.