Merkez TETSİAD Başkanı Bayram: Yeni destekler hayata geçirilmeli

TETSİAD Başkanı Bayram: Yeni destekler hayata geçirilmeli

Paylaş
TETSİAD Başkanı Bayram: Yeni destekler hayata geçirilmeli

TETSİAD Başkanı Bayram: Yeni destekler hayata geçirilmeli

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-TÜRKİYE Ev Tekstili Sanayicileri İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, sektörlerinin ve ülke ekonomisinin en önemli unsurları olan üreticiler ve ihracatçıların ayakta kalabilmeleri için yeni destek paketlerinin hayata geçirilmesi gereğine vurgu yaptı.

TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, tüm dünyayı etkisine alan pandemi krizinin olumsuz etkilerine rağmen sektör temsilcileri olarak çalışmalarını ve Türkiye ekonomisine katkılarını sürdürdüklerini söyledi. Hasan Hüseyin Bayram, pandemi sürecinin başından bu yana devlet ve hükümetin teşvik ve tedbirleri ile şu ana kadar mümkün olan en az hasarla gelindiğinin belirterek, ancak üreticinin ayakta kalarak, yoluna devam edebilmesi için yeni destek paketlerinin açıklanması gereğine vurgu yaptı.

Başkan Bayram, uzayan süreçle birlikte yaz aylarında üreticiye ve çalışana destek amacıyla açıklanan paketlerle ötelenen borçların, yapılandırılan vergi, SGK gibi ödemelerin zamanının yaklaştığını hatırlatarak, “Pandemi sürecinde ister istemez durgunluk yaşanan işler de bu duruma eklenince firma sahipleri zorlanmaya başladı. Şu ana kadar devletimizin destekleri ve üreticilerimizin, ihracatçılarımızın sürecin zorluklarına rağmen dik duruşları ile ülke ekonomimizi ayakta tutabilmeyi başardık ancak tüm zorluklara bir de sürecin bitimine dair belirsizliğin sürmesi ile olumsuz tablo devam ediyor.

Bizler Türk ev tekstili sektörü temsilcileri ve TETSİAD Yönetimi olarak bu günlerin de her zaman olduğu gibi birlik ve beraberliğimizle mümkün olan en az hasarla atlatılabileceğine inanıyoruz. Devletimiz ve hükümetimizin destekleri ve azmimizin devamı ile inanıyoruz ki sektörümüz ve ülkemiz pandemi ile birlikte oluşan yeni dünya düzeninde yerini sağlama alacak ve güçlü geleceğine doğru yürüyüşünü sürdürecektir.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı