Spor TFF yönetimi, Ak Parti'ye yakın

TFF yönetimi, Ak Parti'ye yakın

Paylaş
TFF yönetimi, Ak Parti'ye yakın

Türk futbolunun yeni patronu Yıldırım Demirören'in listesindeki isimlerin bir çoğunun Ak Parti'ye yakınlığı gözlerden kaçmadı

Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olmadan önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir görüşme yapan Yıldırım Demirören, bu görüşmeden kısa bir süre sonra başkanlığa adaylığını koymuştu.

Söz konusu görüşmenin ardından gözlerin çevrildiği Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise "Hükümet kanadı olarak bizim bir isim önerisinde bulunmamız söz konusu değil. Bir aday çıkarmamız da söz konusu değil. Biz Türkiye'yi zor durumda bırakacak bir siyasi hatanın içinde bu süreçte olmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

FUTBOLUN YENİ PATRONU DEMİRÖREN

Ancak Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF'nin yeni yönetim kurulunun büyük bir bölümü, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen kişilerden oluştu.

KONUŞMALARI BİLE AYNI: AYNI GEMİDEYİZ

Bu arada, Yıldırım Demirören'in başkan seçildikten sonra yaptığı teşekkür konuşması, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın seçim öncesinde yaptığı bir açıklamayı akıllara getirdi.

Yıldırım Demirören, teşekkür konuşmasında ''Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu gemide her beraberiz. Bu gemiyi de sizlerin desteğiyle düzlüğe çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, "Hepimiz aynı gemideyiz. Türk futbolunun 10 tane gemisi yok. Madem aynı gemideyiz, geminin su almaması için herkesin aynı özveri göstermesi lazım" ifadelerini kullanmıştı.

DEMİRÖREN'İN LİSTESİNDEKİ İSİMLER

SERVET YARDIMCI: Eski hakem... Futbol Federasyonu başkanlığı seçiminde federasyonun şu anki en aktif yönetim kurulu üyesi olan Servet Yardımcı, TFF seçimleri öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönlündeki ve aklındaki isim olarak basına yansıdı. Yardımcı, Futbol Federasyonu'na ilk kez Hasan Doğan döneminde seçildi, Mahmut Özgener’in döneminde de başkan vekili oldu ve Mehmet Ali Aydınlar’ın dönemin de de yine yönetim kurulu üyesi seçildi ve halen bu görevini yürütüyor.
Eski AKP İstanbul Milletvekilerinden ve şu anki Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı’nın kardeşi.

ARİF KOŞAR: AKP milletvekili eski adayı, Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde de bulundu. Aydınlar bıraktıktan sonra oluşan yönetim kurulunda 2. başkan vekiliydi.

MEHMET BAYKAN: Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından Yunus Akgül'den boşalan gençlik ve spor genel müdürlüğüne atanmıştı. Hükümete yakınlığıyla tanınıyor. Levent Bıçakçı ve Hasan Doğan yönetimlerinde de yer almıştı.

EDİP EREN: Mersinli müteahhit. AKP'ye yakınlığıyla tanınıyor.

MUSTAFA BEYAZLI: Trabzon AKP Belediye meclis üyesi. Trabzonsporlu.
Faruk Öksüz: Avukat
Selim Koray: İş adamı.
Ergün Tekin: Turizmci, Mehmet Ali Aydınlar listesinde yönetim kurulu üyeliği yaptı.
Cengiz Zülfikaroğlu: BJK Futbol Komitesi üyesi.
Ufuk Özerten: MHK eski başkanlarından, çeşitli dönemlerde TFF üyeliği yapmış. Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.
Talat Yılmaz: Fenerbahçe’de divan başkanlığı yapmış, kongre üyesi. Eski Kızılay Başkanı
Fethi Heper: Eski Eskişehirsporlu ve milli futbolcu. Prof., alanı maliye, Metin Oktay’la anne tarafından akraba...

Haberin Devamı