Spor TFF'den havuz açıklaması

TFF'den havuz açıklaması

Paylaş
TFF'den havuz açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin Süper Lig naklen yayın havuzundan ayrılma isteğiyle başlayan tartışmalarla ilgili olarak bir açıklama yayımladı

Açıklamada, naklen yayın sözleşmesini de ilgilendiren ve bazı kulüp yöneticilerinin futbola zarar verebilecek karşılıklı beyanları hakkında açıklama yapma gereği duyulduğu belirtilerek "Öncelikle şu gerçek net bir biçimde bilinmelidir. Mevzuat gereği, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki tüm futbol müsabakalarının televizyon, radyo, internet, her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanması, iletilmesi, yayınların düzenlenmesi ve programlanması TFF’nin uhdesindedir. TFF, bu yetkisinin yüklediği görevi yerine getirmeyi kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

Futbol ailesinin, her şeyden önce sportif değerleri kamuoyuna yansıtma görevi bulunduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu, öfkenin, tepkinin, nefretin körüklenmesiyle değil, saygının, hoşgörünün, ortak bir sinerji oluşturmanın devreye girmesiyle sağlanacaktır.

Sağduyuyla davranmak, duygusal çıkışlardan arınıp, ortak akılda buluşmak, futbolumuzun hak ettiği değerlerle buluşmasına yardımcı olacaktır. Değerli kulüp yöneticilerimizin, temsil ettikleri camiaların saygınlıklarına yakışır tutarlılık, ciddiyet ve olgunlukla davranmaları bu sürecin hızlanmasına kuşkusuz büyük katkı yapacaktır.

Yönetimimizin futbola ve merkezi yayın sistemi dahil tüm yasal unsurlarına sonuna kadar sahip çıkacağından kimse şüphe duymamalıdır. Öte yandan TFF, yasa ve talimatlardan aldığı yetkilerini, futbola zarar verebilecek her türlü girişim karşısında kullanmanın da asli görevi olduğunun bilincinde davranacaktır."

Haberin Devamı