Gündem TGC, Bolu Gündem'e yönelik saldırıyı kınadı

TGC, Bolu Gündem'e yönelik saldırıyı kınadı

Paylaş
TGC, Bolu Gündem'e yönelik saldırıyı kınadı

Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale getirildiğine dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Bolu Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Süha Alparslan'a ve Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Topçu'ya yönelik saldırıyı kınadı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“Mehmet Süha Alparslan ve Ayşegül Topçu, Bolu Gündem Gazetesi'nde yaptıkları baz istasyonu haberi nedeniyle, 3 Ağustos’ta üç kişinin saldırısına uğradı. Muşta, sopa ve bıçak kullanan saldırganların serbest bırakıldıklarını ve meslektaşlarımıza yönelik tehditlerin ise hala sürdüğünü öğrendik.

Gazetecinin görevi halkın haber alma hakkına hizmet etmektir. Kamuoyunu bilgilendirmek, kamuoyu aleyhine olan haksızlıkları, yolsuzlukları haber yapmak gazetecilerin en önemli işlevidir.

Bu olayı halkın bilgi edinme hakkına yapılmış çirkin bir saldırı olarak niteliyor, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz, yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale gelmesinin basın özgürlüğü açısından bir utanç konusu olduğunu hatırlatıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz."

DHA