Gündem TGS'den Bakan'a ve Yeni Şafak'a yanıt

TGS'den Bakan'a ve Yeni Şafak'a yanıt

Paylaş
TGS'den Bakan'a ve Yeni Şafak'a yanıt

Bekir Bozdağ tarafından "Türkiye'de tutuklu gazeteci yok" denilerek cevap verilmesine Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan da (TGS) tepki geldi

Dünyada en fazla tutuklu gazetecinin olduğu ülkelerden biri Türkiye. Bu iddialara Adalet Bakanlığından yalanlama geldi. Bakanlık tutuklu gazeteci olmadığını iddia etti. Yeni Şafak gazetesi ise hemen Bakanlığın açıklamasını sayfasına çekti ve haber yaptı. Attığı başlık ise "Hapiste gazeteci yok" oldu.

Yeni Şafak kullandığı başlıkta Türkiye'de hapiste gazeteci olmadığını iddia etti ancak içerde kullandığı haberde 15 gazetecinin de tutuklu olduğunu yazdı.

Birbirinden çelişkili haberlere imza atan gazete Gazetecileri Koruma Komitesinin rakamlarını verdi. Gazete 15 tutuklunun çeşitli örgütlerden kaynaklı cezaevinde olduğunu, hatta bazılarının da AK Parti Hükümeti öncesinde cezaevine girdiğini söyledi.

'YENİ ŞAFAK'TA GAZETECİ YOK'

Odatv davası kapsamında 375 gün Silivri Cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 Mart'ta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Gazeteci Ahmet Şık "Hapiste gazeteci yok" diyen Yeni Şafak için Twitter'da "Yeni Şafak'ta da gazeteci yok. Kesin bilgi" yazdı.

TGS: CEZAEVİNDE 35 GAZETECİ VAR

Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) açıkladığı "Türkiye'deki Tutuklu Gazeteciler" listesine Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından "Türkiye'de tutuklu gazeteci yok" denilerek cevap verilmesine Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan da (TGS) tepki geldi. TGS yatığı açıklamada, "Türkiye cezaevlerinde 35 gazeteci var" dedi. "Başbakan ve Adalet Bakanının açıklamaları gerçeği yansıtmıyorken, CPJ'in listesi de eksiktir" diye belirtilen açıklamada, Türkiye'de gazetecilik faaliyetlerinden dolayı halen 35 gazetecinin cezaevinde olduğu belirtildi. Yaptıkları haberlerden dolayı yargılanan gazetecilerin sayısının yüzleri geçtiği kaydedilen açıklamada, "Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak yıllardır yürüttüğümüz basın özgürlüğü mücadelesinde 'Cezaevinde gazeteci yok' açıklamalarını çok duyduk. Sahiplerinin bile inanmadığı bu sözler gerçeği değiştirmiyor. Türkiye, basın özgürlüğü ihlalleri ve tutuklu gazeteci sayısı bakımından Avrupa'da birinciliği yıllardır elden bırakmamaktadır. Cezaevlerindeki gazetecilerle ilgili raporumuzu 2 Mayıs tarihinde kamuoyuyla paylaşacağımızı da bu vesileyle duyuruyoruz. Sendikamız cezaevlerinde tek bir gazeteci kalmayana kadar mücadelesini sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.