Yenimahalle THD Yenimahalle Şube Başkanı, güven tazeledi

THD Yenimahalle Şube Başkanı, güven tazeledi

Paylaş
THD Yenimahalle Şube Başkanı, güven tazeledi

THD Yenimahalle Şube Başkanı, güven tazeledi

ANKARA, (DHA)- TÜKETİCİ Hakları Derneği (THD) Yenimahalle Şubesi'nin 13'üncü Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Ahmet Yurtseven yeniden başkan seçildi.
Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen kurul, Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri İkinci Bahar Kültür ve Dayanışma Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kurula, Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, THD Genel Başkanı Turhan Çakar, Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkan Yardımcısı, TÜDEF Ankara şube başkanları, demokratik kitle örgütü yöneticileri ve dernek üyeleri ile muhtarlar katıldı. Dernek üyesi olan Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, "Her gün biraz daha yoksullaşıyoruz. Üretimden kopuyoruz. Üretimden koptukça doğal ortamdan kopuyoruz. Aldığımız gıdaların, içtiğimiz suyun doğal mecralar dışında paketlenmesi ve hazırlanması nedeniyle de sağlığımızdan oluyoruz. İşte burada THD gibi kurum ve kuruluşlara büyük görevler düşüyor. Yenimahalle şubemiz de bu görevi başarıyla yürütüyor. Biz de belediye olarak her türlü desteği kendilerine veriyoruz" dedi.
50 milyona yakın kişinin yoksulluk sınırının altında olduğunu kaydeden THD Başkanı Çakar, "Asgari ücretlinin cebine 2 bin 20 lira giriyor. Eylül 2019 itibariyle açlık sınırı ise, 2 bin 67 lira. İnsanlar açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığı için eğitim gideri, sağlık gideri, ulaşım gideri, kira gideri gibi birçok giderin arasında yemiyor, içmiyor ve sağlık soruları her geçen gün artıyor. Bunlar kader değil. Bunlar bilinçli uygulanan ekonomik, kültürel, sosyal, tarımsal, enerji, sağlık, eğitim politikalarının bir sonucudur. Artık ayağa kalkmanın zamanı geldi. Gıdamıza, suyumuza, çevremize sahip çıkmak zorundayız. Zaman birlik olup sesimizi çıkarma zamanıdır. Türkiye’nin güçlü ve bağımsız bir tüketici hareketine ihtiyacı var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı