Ekonomi THK Genel Kurulu'nda eski başkan alarmı

THK Genel Kurulu'nda eski başkan alarmı

Paylaş
THK Genel Kurulu'nda eski başkan alarmı

THK'nın 43. Olağan Büyük Genel Kurulu, Kızılcahamam'da Lina Termal Otel'de başladı. Yolsuzluk iddialarıyla yargılanan eski Başkan Osman Yıldırım'ın kongreye geleceği söylentileriyle salonda güvenlik önlemleri artırıldı. Giriş kartı olmayanlar içeri alınmadı

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Toprak, burada yaptığı konuşmada, mali yapıdaki bozulma nedeniyle zaman içinde kurumun, 1925 yılındaki ruhundan koparıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Kurumda yeniden yapılanmanın önemine işaret eden Toprak, "21. yüzyıl Türkiye’sinde Cumhuriyet ile yaşıt, Cumhuriyet kadar asil bir kurumun, bu tartışmalardan kurtulması ve bunları bir daha hatırlamaması gerekiyor" diye konuştu.

Devletin hem maddi hem de beşeri desteği olmadan yeniden yapılanmadan bahsedilmeyeceğini anlatan Toprak, "Sivil kurullu THK, mutlaka sivil devam etmeli. Devletin desteğine bu asla mani değildir. Mutlaka THK yeniden yapılanmalı, mevzuatını çağdaşlaştırmalı" değerlendirmesinde bulundu.

THK Başkan Vekili Mustafa San da 28 Aralık 2014’teki olağanüstü genel kurulda 9 aylık bir süre için seçilen Genel Başkan Vacit Öktem’in adayların önünü açmak için istifasını yönetim kuruluna sunduğunu anımsattı.

Haberin Devamı

ATATÜRK VURGUSU

Yönetim Kurulunun aldığı karar üzerine 33 günlük bir süre için THK Genel Başkanlığı görevine kendisinin vekalet ettiğini kaydeden San, bu süreçte kurumun faaliyetlerinin aksamaması için maaş almadan ve kendisine tahsis edilen makam aracını kullanmadan çalıştığını söyledi.

Kurumun şu an yaşadığı maddi sıkıntıları aşma noktasında devlet yetkilileriyle ve devlet bankalarının temsilcileriyle bir araya geldiğini ifade eden San, özellikle borçların yeniden yapılandırılması ve uzun vadeye yayılmasıyla ilgili müjdeleri ilerleyen zamanlarda vereceğini bildirdi.

Kurumun sıkıntılarının sadece maddi boyutta değil, havacılık eğitimleri verme noktasında da yaşandığına dikkati çeken San, "Bu nedenle eğitim merkezlerimizin kalbi konumundaki İnönü Havacılık Eğitim Merkezimize bir ziyaret gerçekleştirdim ama kimseye haber vermeden. Ziyaretim esnasında İnönü’de etkin bir tanıtım yapamadığımızı üzülerek gördüm" ifadelerini kullandı.

San, 3 yıllık dönem için göreve geldiği takdirde havacılık eğitimleri noktasında köklü değişikliklere imza atmayı planladığını belirterek, "Bu kapsamda hazırlattığım 150 sayfalık raporu uygularsak, geçmişte ticarete dalarak kaybettiğimiz zamanı kısa vadede geri kazanabileceğimize inanıyorum" dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal da Atatürk’ün havacılığı halka mal etmek için kurduğuna işaret ederek, THK’nın da bugüne kadar büyük hizmetler verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

THK ve Türk Hava Kuvvetlerinin etle tırnak gibi birbirini destekleyen, aynı amaca hizmet eden iki güzide kurum olduğunu vurgulayan Ünal, THK’nın asli amacının unutulmaması gerektiğini bildirdi.

GİRİŞ KARTI OLMAYANLAR ALINMADI

Bu arada, kurumda bazı usulsüzlükler yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ancak bu ay yapılan duruşmada tahliye edilen eski THK Başkanı Osman Yıldırım’ın Genel Kurul’a geleceği söylentileri üzerine giriş kartı olmayan kişilerin salona alınmadığı gözlendi.

AA