Gündem THY 4 bin yeni personel alacak

THY 4 bin yeni personel alacak

Paylaş
THY 4 bin yeni personel alacak

Türk Hava Yolları bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için Kabin memuru alımı yapacağını belirtti.

THY personel alımı ilanı ile 4 bin yeni personel alacağını duyurdu. THY tarafından yapılan duyuruya göre, Kabin memuru pozisyonuna başvuru yapacak adayların mutlaka Bayan olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türk Hava Yolları kabin memuru alım ilanına başvuru yapacak adaylarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Mavi kart sahibi olmak, 01 Ocak 1988 ile 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğmuş olmak, İyi derecede ingilizce bilmek ve tercih sebebi ile ikinci bir yabancı dil bilmek, en az lise mezunu olmak, adli sicil kaydı ve adli sicil arşivi bulunmamak, boy ve kilo orantısı çerçevesinde 160 cm ile 180 cm boyları arasında olmak, sağlık açısından görevini yapmasına elverişli olmak, THY kabin memuru üniforması giydiğinde vücudunun görünecek kısımlarında dövme, yanık, yara izi ve piercing vb. bulunmaması ve daha önce çalıştığı havacılık kuruluşlarından veya THY'den disiplin cezası ile veya sağlık nedeni ile görevinden ayrılmamış olmak şartları aranacak.

Haberin Devamı

BAŞVURU ELEKTRONİK ORTAMDA

Söz konusu ilana başvurur yapacak adaylar başvurularını Türk Hava Yoları ( THY ) resmi internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapmaları gerekiyor.

30 BİN BAŞVURU

Türk Hava Yolları’nın Kabin memuru alımı için yaptığı son ilana 30 bin kişinin başvurduğunu söyleyen Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, "Kabin memuru olmak isteyen bir kişi, öncelikle şirketimizin belirlediği yaş standardında olması gerekiyor. Akabinde boy ve kilo sınırımız var. Bu erkek ve kadına göre de değişiyor. İngilizce’de belli bir seviyenin üstünde olmasını istiyoruz. Hizmet sektöründe tecrübesinin olması yok ise kabiliyetinin olması bizim için çok önemli. Adayların en az iki yıllık yüksek okul mezunu olmasını istiyoruz. Biz istekli gençlerimizi Türk Hava Yollarını da görmek çok isteriz kabin memuru olarak. Aslında başvurulardan çok memnunuz. Son ilanımıza 30 bine yakın başvuru oldu. Ancak standartlarımıza uygun başvuru çok yok. Biz standartlarımızı yüksek tutuyoruz. Yıl sonuna kadar inşallah Bin kişi işe almış olacağız. Ancak bu standartları tutturan aday sayısı çok yok. Özellikle yabancı dille ilgili gençlerimizin kendilerini geliştirmelerini bekliyoruz. Türk Hava Yolları Türkiye’nin kartviziti. Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayoluyuz. Şu an Türk Hava Yolları’nda 10 bin 500 kabin memuru var. Yılsonuna kadar bu sayı 11 bin 500 olacak. Kabin memurları uçakta karşılaşa bilecekleri acil durumlar için eğitim alıyorlar. Kendilerini buna zihnen ve bedenen hazırlarlar. Türk Hava Yolları uçuş eğitim merkezi baktığınızda bölgedeki en büyük uçuş eğitim merkezlerinden bir tanesi. Hatta eğitimimizin kalitesi o kadar tescilli ki, yabancı havayollarından bize talep oluyor. İmkanımız olursa diğer havayolu şirketlerine de eğitim veriyoruz. Türk Hava yolarında 10 bin 500 kabin memurunun 130 tanesi yurt dışı kaynaklı kabin memurumuz. En fazla Kazakistan, Kırgızistan, Fas, Lübnan gibi ülkelerden istihdam ettik. Tüm kabin ekiplerimiz her yıl yenileme eğitimi alıyor” dedi.

Haberin Devamı

Simülatör Eğitim Öğretmeni Adaylarında Aranan Şartlar:

T.C. Vatandaşı olmak,

01/01/1978 tarihinden önce doğmuş olmak,

En az lise mezunu olmak (Eğitimini yurtdışında tamamlamış Türk Uyruklu adayların denklik belgesi ibraz etmeleri zorunludur),

SHGM’den uçuş kusuru veya disiplinsizlik nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak,

Haberin Devamı

Adli Sicil ve Arşiv Kaydı bulunmamak,

Askerlik hizmetini tamamlamış olmak,

THY A.O.’nun göstereceği yeri base olarak kabul edip orada ikamet etmek.

Teknik Özellikler

Geçerli SFI/SFE/TRI/TRE sertifikalarından birine sahibi olmak,

Sağlık Şartları

Tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınacak Sağlık Kurul Raporu

Diğer Şartlar

THY A.O. tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak.

THY'DE KABİN MEMURU OLMANIN SAĞLIK VE FİZİKİ KOŞULLARI NELER?

Bayanlar için 160-180 cm. arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır),

Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekmektedir),

THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak,

Haberin Devamı

Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.