Ekonomi THY çalışanlarına büyük müjde!

THY çalışanlarına büyük müjde!

Paylaş
THY çalışanlarına büyük müjde!

Türk Hava Yolları`nda personelin uzun süredir beklediği ücret zammı farklarının geriye dönük ödemesiyle ilgili müjdeli haber THY Genel Müdürü Bila Ekşi`den geldi. Ekşi, ödemelerin yapılacağı tarihi tüm personele duyurdu

Türk Hava Yolları'nda (THY) personelin uzun süredir beklediği ücret zammı farklarının geriye dönük ödemesiyle ilgili müjdeli haber THY Genel Müdürü Bila Ekşi'den geldi. Ekşi, ödemelerin yapılacağı tarihi tüm personele duyurdu.

Türk Hava Yolları Yönetimi ile THY çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası arasında anlaşma sağlandı. 2017 yılından imzanın protokol çerçevesinde Toplu İş Sözleşmesi'nde belirlenmiş olan tüm ücret artışları ve enflasyon farklarının Kasım ayı ücretleriyle birlikte geriye dönük eksiksiz olarak ödeneceği duyuruldu.


THY Genel Müdürü Bilal Ekşi tarafından "Birlikte Kazandık" başlığı altında yapılan duyuruda, "Bununla birlikte, Toplu İş Sözleşmesiyle belirlenmiş olan ücret artışları uygulandıktan sonra, 31.12.2017 tarihindeki ücretlere yine Toplu İş Sözleşmesi'nin 2018 yılı 1. altı aylık dönemi için belirlenen %4 oranında (%4'ü aşması halinde enflasyon farkı ile birlikte), 01.01.2018 tarihinden geçerli olmak üzere yeniden artış yapılacaktır" denildi.

Bilal Ekşi ayrıca Hava-İş Sendikası yönetimine de teşekkür etti.

İŞTE BİLAL EKŞİ TARAFINDAN PERSONELE GÖNDERİLEN O YAZININ TAM METNİ


"Sevgili Çalışma Arkadaşlarım,

2016 yılı hem küresel ölçekte havacılık sektörü, hem de ülkemiz adına hayli zor bir yıldı. Çok şükür ki, sizlerin markamıza olan bağlılığı ve özverili gayretleriniz neticesinde 2017'yi büyük bir ivme yakalamış olarak tamamlıyoruz. Söz verdiğimiz üzere, finansal verilerde gerçekleşen iyileşmeye istinaden ücret zammı farklarının geriye dönük olarak ödenmesi hususunda Hava-İş Sendikası ile yeni bir mutabakata vardık. Kendilerine de özellikle teşekkür ediyorum.

İmzaladığımız bu yeni protokol çerçevesinde 2017 yılı için Toplu İş Sözleşmesiyle belirlenmiş olan tüm ücret artışları ve enflasyon farkları Kasım ayı ücretiyle birlikte 08.12.2017 tarihinde geriye dönük eksiksiz olarak ödenecektir. Bununla birlikte, Toplu İş Sözleşmesiyle belirlenmiş olan ücret artışları uygulandıktan sonra, 31.12.2017 tarihindeki ücretlere yine Toplu İş Sözleşmesi'nin 2018 yılı 1. altı aylık dönemi için belirlenen %4 oranında (%4'ü aşması halinde enflasyon farkı ile birlikte), 01.01.2018 tarihinden geçerli olmak üzere yeniden artış yapılacaktır.

Ortaklığımız adına bu süreçte göstermiş olduğunuz örnek fedakarlık ve anlayış için hepinize teşekkür eder, ülkemizin ve Ortaklığımızın başarılarının devamını dilerim.

Sevgilerimle"

Haberin Devamı