Ekonomi THY greviyle ilgili şok iddia!

THY greviyle ilgili şok iddia!

Paylaş
THY greviyle ilgili şok iddia!

Türk Hava Yolları, 15 Mayıs'ta başlayan grevin ilk iki gününde uçuşlara katılmayan 209 kabin memurunun aylık uçuşlarını kesti. Greve katılmayan kabin memurlarının maaşlarına da zam yapıldığı iddia ediliyor

Türk Hava Yolları, greve katılan 209 kabin memuru ile ilgili önemli bir karar aldı. Airporthaber’e gelen bilgilere göre, grevin ilk iki gününde uçuşlara katılmayan 209 kabin memuru, aylık programdan çıkarıldı. THY'nin, aylık programdan çıkarılan kabin ekiplerinin yerine yeni planlamalar yaparak uçuşları bu ekiplerle devam ettireceği öğrenildi. Greve katılmayan kabin memurlarının maaşlarına da zam yapıldığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

THY’nin bu kararını ilgili kabin memurlarına tebliğ etmeye başladığı kaydedildi.

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden grevle ilgili olarak daha önce "Türk Hava Yolları çalışanları her gün olduğu gibi bugün de tam kadro işbaşında. Türk Hava Yolları, günlük operasyonunu planlandığı şekilde ve zamanında gerçekleştirilen uçuşlarla sürdürüyor" açıklaması yapılmıştı.

THY'DEN SÜRPRİZ ÇAĞRI

"Hava-İş Sendikası'nı 22 Mayıs 2013 tarihine kadar 24. Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalamaya davet ediyoruz"


THY Yönetimi 15 Mayıs tarihinden bu yana süren grev ile ilgili olarak Hava-İş Sendikasına bir çağrıda bulundu ve anlaşmak için 22 Mayıs 2013 tarihine kadar 24. Toplu İş Sözleşmesini imzalamaya davet etti.

Haberin Devamı

THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Hava-İş Sendikası’nın 15 Mayıs’ta uygulamaya koyduğu grev kararına çalışanlarımız itibar etmediği için operasyonlarımız aksamadan sürmektedir. Bu hassasiyetlerinden ve Şirketlerine sahip çıkmalarından ötürü tüm çalışma arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. 15 Mayıs’tan bu yana yaşananlar sonucu oluşan tablo, çalışma arkadaşlarımızın iradesinin de konunun anlaşma ile sona erdirilmesi yönünde olduğunu göstermektedir. Bu çerçevede Hava-İş Sendikası’nı 22 Mayıs 2013 tarihine kadar 24. Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamaya davet ediyoruz. Bu tarihe kadar 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalanamadığı takdirde Türk Hava Yolları, Sendika üyesi olsun olmasın tüm çalışanlarımızın 23. Dönem TİS ile sağlanan mevcut çalışma koşullarından, sosyal ve özlük haklarından kesinlikle hiçbir geriye gidiş olmaksızın; uçucu arkadaşlarımızın uçuş planlamaları ile ilgili 23.Dönem toplu iş sözleşmesinde yer alan tüm kurallar ve limitler aynen geçerli olacak şekilde uygun bir ücret artışı yapmayı kararlaştırmıştır."