Ekonomi THY uçağı, 610 kilometre daha fazla yol kat ederek yakıt tasarrufu sağladı

THY uçağı, 610 kilometre daha fazla yol kat ederek yakıt tasarrufu sağladı

Paylaş
THY uçağı, 610 kilometre daha fazla yol kat ederek yakıt tasarrufu sağladı

Bayrak taşıyıcının 21 Ekim'deki TK 800 seferini icra eden Panama-İstanbul uçağı, Atlantik okyanusu üzerinde batıdan doğuya esen jet rüzgarlarını arkasına alarak daha uzun mesafe bir rotada uçmasına rağmen hem uçuş maliyetinde önemli bir tasarruf sağlandı hem de planlanan süreden yalnızca 15 dakika bir fark ile İstanbul'a ulaştı

Türk Hava Yolları'nın (THY), 21 Ekim tarihinde düzenlediği TK 800 seferini icra eden Panama-İstanbul uçağı, Atlantik okyanusu üzerinde batıdan doğuya esen jet rüzgarlarını arkasına alarak daha uzun mesafe bir rotada uçmasına rağmen hem uçuş maliyetinde önemli bir tasarruf sağlandı hem de planlanan süreden yalnızca 15 dakika bir fark ile İstanbul'a ulaştı.

Haberin Devamı

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, farklı coğrafyalara sahip 122 ülkeye uçuş gerçekleştiren ve dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olan THY, uçuş planlamalarındaki profesyonelliği ile farklı ve başarılı bir uçuş gerçekleştirdi.

DAHA UZUN UÇMASINA RAĞMEN TASARRUF SAĞLADI

Bayrak taşıyıcının 21 Ekim tarihinde düzenlediği TK 800 seferini icra eden Panama-İstanbul uçağı, Atlantik okyanusu üzerinde batıdan doğuya doğru esen jet rüzgarlarını arkasına aldı. Uçak, daha uzun mesafe bir rotada uçmasına rağmen hem uçuş maliyetinde önemli bir tasarruf sağlandı hem de planlanan süreden yalnızca 15 dakika bir fark ile İstanbul'a ulaştı.

Normal koşullarda ortalama 10 bin 140 kilometrelik (6300 mil) bir rotayı takip eden Panama-İstanbul uçağı için 21 Ekim günü okyanus üzerindeki rüzgar hesaba katılarak yaklaşık 10 bin 750 kilometrelik (6683 Mil) bir rota planlandı. Yaklaşık 610 kilometre daha fazla yol kat eden uçak rüzgarın etkisiyle diğer seferler ile eş değer miktarda yakıt harcayarak inişini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı