Gündem THY uçağı acil iniş yaptı

THY uçağı acil iniş yaptı

Paylaş
THY uçağı acil iniş yaptı

Ünlü isimlerin bulunduğu THY uçağı Malatya'ya zorunlu iniş yaptı. POSTA Gazetesi yazarı Mesut Yar sosyal paylaşım sitesine şunları yazdı: 'Acil inişle Malatya'dayız. THY Mardin ucağının kokpit cami patladı! Bildiğin düşüyorduk ya...'

Mardin sefereni yapan Türk Hava Yolları (THY)'ye ait yolcu uçağı havada iken Kokpit camının çatlaması sonucu Mardin yerine Malatya'ya iniş yaptı. Uçakta bulunan Fenerbahçe Kulübü As başkanı Nihat Özdemir, pilotların sorunu yolculara hisettirmeden uçağı başarılı bir şekilde Malatya'ya indirdiğini söyledi.

Bugün sabah saatlerinde Mardin'e gitmek için İstanbul'dan havalanan THY'ye ait yolcu uçağı, Malatya üzerinde iken Kokpit camının çatlaması sonucu Malatya havaalanına zorunlu iniş yaptı. Pilotlar, yolculara hissettirmeden, alçalarak Malatya'ya ineceğini söyledi. Uçak başarılı bir şekilde Malatya havaalanına indikten sonra yolculara neden Malatya'ya zorunlu iniş yapıldığı açıklandı. Uçakta bulunan işadamı ve Fenerbahçe Kulübü As başkanı Nihat Özdemir, Malatya hava sahası üzerinde iken uçağın birden alçaldığını ve pilotların Malatya'ya inileceğini anons ettiğini belirterek, "Pilotlar, uçağı indirdikten sonra Kokpit camının çatladığı için iniş yapıldığını söylediler. Çok başarılı bir şekilde yolculara hisettirmeden uçak Malatya'ya indirildi.Şimdi başka bir uçak bekliyoruz"diye konuştu.

Uçakta Nihat Özdemir’in yanı sıra Abdurrahim Albayrak, Zeynel Abidin Erdem ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin Mitingi’ne katılmak üzere çok sayıda işadamının ve televizyoncu Mesut Yar'ın da bulunduğu belirtildi.

“BİLDİĞİN DÜŞÜYORDUK”

Ekranların ünlü ismi Mesut Yar havada yaşanılanları sosyal paylaşım sitesinde paylaşırken şunları yazdı: “Acil inişle Malatya’dayız. THY Mardin ucağının kokpit cami patladı! Bildiğin düşüyorduk ya...”

“Uçakta Abdurrahim Albayrak, Zeynel Abidin Erdem ve onlarca yolcu vardı, pilot ustalıkla indirdi ama durum vahimdi hakikaten”

THY'DEN AÇIKLAMA

THY Basın Müşavirliğinden verilen bilgiye göre THY’nin İstanbul Mardin seferini yapan TK-2676 sefer sayılı Airbus 319 tipi “Köyceğiz” adlı uçağı saat 06.55’de Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. TC- JLP kuyruk tescilli THY uçağının kalkıştan yaklaşık bir buçuk saat sonra ilk belirlemelere göre ani basınç değişikliği nedeniyle ön sağ kokpit camı çatladı. Bunun üzerine uçağın pilotu içinde 117 yolcu bulunan uçağı acil olarak saat 08.30’da Malatya Havalimanına indirdi. Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Nihat Özdemir ile Galatasaray Yöneticisi Abdürrahim Albayrak’ın da bulunduğu yolcuların İstanbul’dan gönderilecek başka bir uçakla Mardin’e götürüleceği bildirildi.

DHA

Haberin Devamı