Dünya THY uçağı geri döndü!

THY uçağı geri döndü!

Paylaş
THY uçağı geri döndü!

THY'nin İstanbul-Karaçi seferini yapan TK-708 sefer sayılı Boeing 737-800 uçağı, 129 yolcusunu alarak, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 21.05'te havalandı

Uçak, Malatya hava sahasında iken, Pakistan'ın Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na yapılan terör saldırısı nedeniyle, pilota geri dönüş talimatı verildi. Uçak, saat 23.45'te Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde indi. Uçağın yolcuları da otellere yerleştirildi.

"TEKRAR GİDECEĞİZ"

Haberin Devamı

Yolculardan Mehmet Çolakoğlu, “Biz Karaçi'ye gidiyorduk. Uçak saat 20.30'daydı, 21.10 civarında kalktı. 1 saat 20 dakika sonra, herhalde Sivas üzerlerindeydik, kaptan bir anons yaptı. 'Karaçi Havalimanı'nın hava trafiğine kapatılması sebebiyle geri dönüyoruz' gibi bir şey söyledi. Geri döndük. Otomotiv üzerine işimiz. Birtakım iş görüşmeleri yapmaya gidiyorduk. Şimdi yeniden program yapacağız. Tekrar gideceğiz" dedi.

Yolculardan Özcan Çelik ise, “İstanbul'dan Karaçi'ye uçan 20.30 uçağıyla yol alıyorduk. Sivas üzerinden u dönüşü yaptı uçağımız. Pilot Karaçi'de meydana gelen bir olaydan dolayı geri dönmek zorunda olduğumuzu söyledi. Ve geri döndük. Evlerimize dağılacağız, beklemedeyiz. Durum belli olduktan sonra karar vereceğiz. Şu anda durumun ne olduğuyla ilgili kesin bir bilgi yok. Ne kadar süreceği konusunda kesin bir bilgi yok. İş için gidiyorduk. Satış yapmak amacıyla, ürünlerimizi satmak için" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


8 KİŞİ ÖLDÜ

Pakistan'ın Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen silahlı saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 10 silahlı militanın, havalimanına önce el bombalarıyla, daha sonra otomatik silahlarla saldırı düzenlediği, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada da ilk belirlemelere göre 5'i güvenlik görevlisi, 3'ü saldırgan 8 kişinin can verdiği belirtiliyor.
Saldırganlar ile güvenlik güçleri arasındaki silahlı çatışmanın devam ettiği haberleri geliyor.
Olay nedeniyle havalimanının uçuşlara kapatıldığı öğrenildi.

Hüseyin ASLIYÜCE / İstanbul DHA