Türkiye (Son Dakika) THY ve Pegasus'tan İran ve Irak kararı

THY ve Pegasus'tan İran ve Irak kararı

Paylaş
THY ve Pegasus'tan İran ve Irak kararı

Son dakika haberine göre Türk Hava Yolları(THY), bugün gerçekleştireceği tüm İran ve Irak uçuşlarını iptal etti. Uçuşların devamının, 24 saat sonunda yeniden değerlendirileceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yolları (THY), İran ile ABD arasındaki gerilim nedeniyle, Irak ve İran'a yapmayı planladığı tarifeli uçuşlarını, tedbiren 9 Ocak Perşembe günü saat 21.00’e kadar durdurma kararı aldı. Bu kapsamda, Irak ve İran hava sahasını kullanan THY seferleri de rotalarını bu ülkelerden çıkardı. THY uçakları, geçici bir süre bu iki ülkenin hava sahasını kullanmayacak.

Haberin Devamı

Pegasus Havayolları da uçuşlarını askıya aldı

Pegasus Havayolları, bugün gerçekleştireceği tüm İran ve Irak uçuşlarını durdurdu. Güvenlik gerekçesiyle seferlerin geçici bir süre iptal edildiği öğrenildi. Pegasus uçakları, geçici bir süre İran ve Irak hava sahasını kullanmayacak.

Air France ve Lufthansa da İran ve Irak'ın hava sahasından geçen uçuş güzargahlarını tedbir dolayısıyla askıya aldığını duyurmuştu.

İran'a giden uçak düşmüştü

Sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 176 kişiden kurtulan olmadığı bildirilmişti.

#olayıngeçmişi

Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü'ne dün gece balistik füzelerle saldırı düzenlemişti.

Haberin Devamı

İbrahim YILDIZ /İSTANBUL(DHA)