Gündem THY’den Tanzanya yolcularına uyarı: Plastik poşet ve çanta...

THY’den Tanzanya yolcularına uyarı: Plastik poşet ve çanta...

Paylaş
THY’den Tanzanya yolcularına uyarı: Plastik poşet ve çanta...

Türk Hava Yolları (THY) Tanzanya’ya gidecek yolcularını, plastik poşet ve çantalarla ilgili uyardı

Tanzanya Hükümeti aldığı son karar ile 1 Haziran’dan itibaren tüm plastik poşet ve çantaları yasakladı. Ülkeye seyahat edecek turistlere uyarıda bulunuldu.

Haberin Devamı

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, inceliği ne olursa olsun tüm plastik poşetlerin ithalatı, ihracatı, üretimi, satılması, tedariği ve kullanımının 1 Haziran'dan itibaren yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, ülkeye seyahat edeceklerin bavullarına dahi plastik poşet koymaktan sakınması istenirken, giriş noktalarında kurulacak masalarda plastik poşetlerin yetkililer tarafından teslim alınacağı aktarıldı.

Söz konusu yasağın uygulanmasının ziyaretçilere hoşnutsuzluk vermek niyetini taşımadığı vurgulanan açıklamada, temizlik, gıda, medikal ve benzeri ürünlerin dışındaki plastik ambalajların yasak kapsamında olmadığı kaydedildi.

THY’DEN AÇIKLAMA

Tanzanya Hükümeti tarafından alınan karar gereğince, 1 Haziran tarihi itibarıyla tüm plastik poşet ve çantaların ülkeye girişine kesinlikle izin verilmeyecektir. Bu ülkeye seyahat edecek yolcularımızın, kabin ve uçak altı bagajlarında plastik poşet ve çanta bulundurmamalarını önemle tavsiye ederiz.

Haberin Devamı