Gündem THY'ye bomba ihbarı asılsız

THY'ye bomba ihbarı asılsız

Paylaş
THY'ye bomba ihbarı asılsız

THY'ye bomba ihbarı asılsız

Türk Hava Yolları'na ait TK 963 nolu Lefkoşa-İstanbul seferini yapan uçağa Türkiye'den bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine uçakta bulunan 100'ün üzerindeki yolcu tahliye edilip, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ercan Havalimanı'ndaki bekleme salonuna alındı.

Haberin Devamı

6 saatlik rötar sonucu İstanbul'a ulaşan yolculardan Kemal Ergüner uçakta yabancı cisim ihbarı olduğunu ve bu yüzden arama yapılması için güvenlik gereği uçaktan indirildiklerini söyledi. Ergüner ayrıca ihbarın İstanbul’dan geldiği bilgisinin kendilerine verildiğini ve tüm havalimanının kapatıldığını arama bitene kadar hiçbir uçuşun gerçekleşmediğini ifade etti.

Diğer bir yolcu Teyfik Kemer ise uçaklarının 8 saat gecikmeye girdiğini ve kendilerine 5 saat boyunca bilgi verilmediğini söyleyerek şöyle devam etti: ‘Uçaktan indirildikten sonra güvenlik güçleri köpeklerin de yardımıyla uçakta yabancı cisim aradı. Hiç bir şey yokmuş meğerse’ dedi.

Lefkoşa – İstanbul seferini yapan uçak güvenlik güçlerinin şüpheli pakete rastlamamasının ardından 6 saatlik rötar ile İstanbula geldi.

Haberin Devamı

Erçin ORAN İSTANBUL- DHA