Dünya TikTok fenomenliği sevdası bir can daha aldı! Genç çocuk hayatını kaybetti

TikTok fenomenliği sevdası bir can daha aldı! Genç çocuk hayatını kaybetti

Paylaş
TikTok fenomenliği sevdası bir can daha aldı! Genç çocuk hayatını kaybetti

Tiktok'ta düzenlenen ve gençler arasında popüler olan cesaret yarışması bir can daha aldı. Pakistanlı bir genç TikTok videosu çekmek uğruna canından oldu.

Sosyal medya platformu TikTok eğlenceli videoların paylaşıldığı bir sanal dünyadan tehlikeli bir noktaya sürüklenmeye devam ediyor. Daha önce de dünyanın çeşitli yerlerinde çekilen tehlikeli 'cesaret yarışmaları' yüzünden yaralanan, hatta hayatını kaybeden kişilerin haberleri gazete manşetlerine taşınmıştı. Bu tehlikeli durumun son örneği ise Pakistan'da yaşandı.

Haberin Devamı

Pakistan polisinin açıkladığı ve AFP'nin gündeme taşıdığı habere göre Pakistanlı bir genç TikTok için 'sahte intihar' videosu çekmeye çalışırken kendini başından vurarak hayatını kaybetti.

Adının Hamidullah olduğu açıklanan 19 yaşındaki genç TikTok'ta 600'e yakın videosu bulunan ve kendi çevresinde iyi tanınan bir sosyal medya kullanıcısı olarak biliniyordu. TikTok'ta 8 binden fazla takipçisi olan Hamidullah'ın video çekme sevdası canına canına mal oldu.

Pakistan'da 17 yaşındaki genç fenomen Hamza Naveed raylarının kenarında TikTok videosu çekimi sırasında tren çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Swat Valley bölgesi polis yetkilisi Badshah Hazrat'ın AFP'ye yaptığı açıklamaya göre video çekmek için kullandığı silahın dolu olduğunu bilmeyen Hamidullah silahı şakağına dayayarak tetiği çekti ve dolu olan silahtan çıkan kurşunla olay yerinde anında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Hamidullah'ın hayatını kaybettiği o anları içeren video TikTok'a hiç yüklenmedi ancak Pakistanlı gencin bazı arkadaşları olay anını sosyal medyadan paylaştı. Hayatını kaybeden gencin TikTok'a daha önceleri arkadaşlarıyla şakalaşırken ya da kriket oynarken çekilen videoları yüklediği açıklandı. Bu korkunç olay Pakistan'da gerçekleşen ilk sosyal medya uğruna ölüm değil.

DAHA ÖNCE DE OLDU

Karaçi'de geçen yıl tüfeğiyle oynarken TikTok videosu geçen bir güvenlik görevlisi ölmüş ve yine bir başka genç de video çekmeye çalışırken tren çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.