Bilim - Teknoloji TikTok’taki okul tuvaletinde banyo challenge’ı ortalığı karıştırdı
Paylaş
TikTok’taki okul tuvaletinde banyo challenge’ı ortalığı karıştırdı

ABD Teksas'ta okul yöneticileri, öğretmenler ve bazı yetkililer, genç yaştaki TikTok kullanıcılarının, uygulamada gerçekleştirdikleri challenge'ları (meydan okumaları) sebebiyle okullara zarar verdiklerini belirtiyor.

TikTok, ABD'de bazı bölgelerdeki okullarda öğrencilerin 'challenge'ları nedeniyle okul yöneticilerini zor durumda bırakıyor.

Haberin Devamı

Austin bölgesinde bulunan Lively Ortaokulu'nun müdürü Stacie Holiday, çarşamba günü aileleri bu zorluk konusunda uyardı.

Bölgenin güvenlik direktörü Jeri Skrocki de geçen hafta Hays bölgesinin ortaokul ve liselerinden TikTok'taki 'viral tehdit' hakkında raporlar almaya başladığını söyledi.

'Üzüntü duyuyorum'

Holiday, Lively'de öğrencili ailelere yazdığı mektupta, "Son iki haftadır bazı öğrencilerin öğrenci tuvaletlerini tahrip ettiğini bildirmekten üzüntü duyuyorum" dedi.

Müdür Holiday, "Lively idari ekibi, öğrencilerden gelen birkaç rapor ve kapsamlı bir soruşturmadan sonra, 'okul tuvaletinde banyo challenge'ı' olarak adlandırılan şeyi ortaya çıkardı" diye ekledi.

Okul müdürünün raporuna göre bazı öğrenciler 'okul tuvaletinde duş alma' konulu bir challenge başlatmış ve tuvaletlerde duş alarak çektikleri videoları TikTok hesaplarında paylaşmış.

Haberin Devamı

TikTok'ın, kullanıcıların kısa videolar paylaşabilecekleri bir sosyal medya platformu olduğunu velilere hatırlatan Holiday'e göre zorluk yaratan şey, öğrencilerin tuvalet zeminlerine çöp atmaları, sabunlukları sökmeleri, tuvalet kağıdı çalmaları ve su tesisatına zarar vermeleri.

Müdür, Lively Ortaokulu'nun Austin okul bölgesinde bu tür vandalizm yaşayan tek okul olmadığını söyledi. Holiday, bölgedeki ve eyaletteki çoğu ortaokulun benzer vakalar bildirdiğini sözlerine ekledi.