Bilim - Teknoloji Tim Cook fena dalga geçti!
Paylaş
Tim Cook fena dalga geçti!

Apple'ın patronu Tim Cook, yeni iPad'lerin tanıtımı sırasında rakipleriyle işte böyle dalga geçti!

22 Temmuz tarihi uzun zamandır merakla bekleniyordu. Aynı günde hem Apple hem de Nokia, yeni ürünlerini tanıttı. Nokia'yı satın alan Microsoft, Surface tabletleri ile yakalayamadığı başarıyı Nokia'nın tüketici zihnindeki güçlü imajını kullanarak yeni phablet modelleri ile yakalamayı umuyordu.

Haberin Devamı

Ancak dünyanın iki ayrı ucunda gerçekleşen bu basın tanıtımları sırasında beklenmedik "magazinel" bir gelişme oldu ve yeni iPad'leri tanıtan Tim Cook, isim vermeden rakibi "Microsoft"a ardı ardına "laf çakmaya" başladı. PC piyasasındaki diğer aktörlerin aklının karıştığını, ne yapacaklarını bilemediklerini, tabletlerle laptopları birbirine karıştırıp garip ürünler sunmaya çalıştıklarını ama hiçbirinin tutmadığını anlattı.

Rakiplerinin akıllarının karışık olduğuna vurgu yapan Tim Cook "Laptopların peşinden ayrılamadılar. Tabletleri laptoplara entegre etmeye kalktılar tutmadı, sonra laptopları tabletlere entegre etmeye kalktılar, yine başarılı olamadılar" diyerek Microsoft'un Surface, Surface Pro tabletlerini ve hibrid laptoplarını hedef aldı.

Haberin Devamı

Bu sırada perdeye yansıyan "birbirine girmiş karmakarışık yolları" gösteren abartılı bir trafik işareti görseli de salondakileri güldürdü. Bakalım, teknoloji dünyasının "en çılgın" çocuğu Steve Ballmer hala CEO görevindeyken Microsoft'a gelen bu sataşmaya nasıl karşılık verecek?

Resimlerle: 2013'ün tabletleri!

Kaynak: CHIP Online