Türkiye (Son Dakika) 'Tırtıkçı' altın çetesine darbe!

'Tırtıkçı' altın çetesine darbe!

Paylaş
'Tırtıkçı' altın çetesine darbe!

Kurdukları düzenekle çeyrek altınlardan parçalar koparıp, kopuk yerleri değersiz maddelerle tamamlayan çetenin üyeleri kıskıvrak yakalandı. Ancak bu altınlardan piyasaya 1200 tane sürdükleri belirtiliyor

Tekirdağ’da piyasaya hileli altın sürdükleri iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Yavuz Mahallesi Köprübaşı mevkiindeki bir kuyumcuya hileli altın vermeye çalışan 3 kişinin, daha sonra 34 DS 1590 plakalı otomobille oradan uzaklaştığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

52 HİLELİ ALTIN ELE GEÇİRİLDİ


Yerini tespit ettikten sonra söz konusu aracı durduran ekipler, yaptıkları aramada 52 adet hileli çeyrek altın ve yaklaşık 45 bin TL ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan B.A (24), Y.D (24), K.A.K (21) ve M.G. (28), Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edildi.

PİYASADA 1200 BİN ADET HİLELİ ALTIN VAR

Bir düzenekle çeyrek altınlardan kopardıkları parçaların yerine başka maddeler yerleştirerek altının değerini düşürdükleri öne sürülen şüphelilerin, yaklaşık bin 200 adet hileli çeyrek altını Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale’de piyasaya sürdükleri iddia edildi.

AA

Haberin Devamı