Bilim - Teknoloji Titreşimden daha fazlası!
Paylaş
Titreşimden daha fazlası!

Bu minik cihazla telefonunuz sadece çalıp titremeyecek; bununla birlikte bakın ne yapacak...

Telefonunuzun sadece titreyip ses çıkartması, gelen çağrıları fark etmeniz için yeterli değil mi? O zaman Scentee tam size göre bir ürün. Scentee, telefonunuzun zaten kullandığı bu özelliklere bir de kokuyu ekliyor. Bu aksesuar, Android ve iPhone telefonların kulaklık girişine yerleşiyor ve arkadaş uygulaması tarafından söylendiği zaman etrafa belirli bir koku yayıyor. Ayrıca özelleştirilebilir bir LED ışığa da sahip.

Haberin Devamı

Saçma gözüküyor değil mi? Ancak Japon yapımı bu aksesuarın çekiciliğini oluşturan şey tam olarak bu. Tabii ki bu noktada tahminen en önemli şey hangi kokuların mevcut olduğu. Scentee bu konuda oldukça geniş denilebilecek bir seçenek listesine sahip. Scentee'nin sunduğu seçenekler; gül, nane, tarçınlı kurabiye, jambon, kahve, köri, yasemin, ylang ylang, lavanta, elma, hindistan cevizi, çilek ve mısır çorbasından oluşuyor. Ayrıca Korean BBQ ile birleşerek, sınırlı sayıda üretilecek üç yeni aromayı da bu listeye ekliyorlar. Bu ekstra aromalar iki çeşit et ürünü ve fırınlanmış patatesi içeriyor.

Engadget internet sitesi, 2010 yılından beri geliştirilmekte olan en son satış modelini incelemiş durumda. Daha önceki modeller kokuyu iletmek için yüksek frekanslı dalgalar yerine mekanik parçalar kullandıklarından dolayı daha büyük bir yapıya sahiplerdi. Ancak erken tasarım prototipinde ufak bir sorun bulunmakta. Aksesuar, istenenden biraz fazla miktarda koku yayıyor ve hatta denemeyi yapan ekip, "böcek ilacı" kelimesini kullanmış olabileceklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Ancak son prototiplerden biri, bu yıl MWC'de gösterilen model, daha ince bir tasarıma sahip ve kullanıcıyı memnun bırakacak bir güç ile kokuyu serbest bırakıyor. Özelleştirilebilir LED ışıklar ile püskürtücü ve çevresinden yayılan ışık, özellikle loş mekanlarda, koku ile beraber hoş bir atmosfer yarayabiliyor. Aksesuar ile telefonun iletişimi ise Bluetooth'un aksine, kulaklık bağlantısı ile gerçekleşiyor. Bunun sebebi ise, aksesuarın Bluetooth bağlantısı için ihtiyaç duyacağı güce sahip olmaması. Şu anki model, her kapsül ile 100 kullanıma ulaşabiliyor ve ekstra kapsüllerin her biri internet üzerinde 5 dolar değerine sahip.

Aksesuarın piyasaya çıkış tarihi 15 Kasım olarak belirlenmiş durumda.

Resimlerle: iPhone ve iPad için en gereksiz 13 aksesuar!

Kaynak: CHIP Online