Korkuteli TMO'dan Korkuteli'de arpa satışı

TMO'dan Korkuteli'de arpa satışı

Paylaş
TMO'dan Korkuteli'de arpa satışı

TMO'dan Korkuteli'de arpa satışı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO) besici ve yetiştiricilerle yem fabrikalarına yönelik arpa satışlarına başladı. Korkuteli Yem Sanayi Fabrikası bahçesinde gerçekleşen satışta Korkutelili besiciler, kamyon ve traktörleriyle gelerek arpa alımlarını gerçekleştiriyor.
TMO, besici ve yetiştiricilere yönelik olarak arpa satışına başladı. Arpa satışları Korkuteli yem sanayi fabrikasında devam ediyor. AK Parti Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ve yönetimi, arpa satışının yapıldığı Yem Sanayi Fabrikası bahçesinde TMO personeli ve alım yapan vatandaşları ziyaret etti.
Çiftçilerle ve TMO yetkililerinden bilgi alan Kemal Sancaktar, "Bugün burada devletimizin kuraklıklardan kaynaklı açıklamış olduğu arpa desteğiyle ilgili dağıtım alanının ilk gününe TMO yetkililerimizi ziyarete geldik. Burada besici üreticilerimizin, çiftçilerimizin mutluluğunu da görmek bizler için gurur kaynağı. Şu anda temmuz ve ağustos ayının arpalarının dağıtımı buradan 5 gün boyunca yapılacak. Ancak normalde geçen ay temmuz arpası için 1670 ton civarında bir başvuru vardı. Ben istiyorum diyen, başvuran 477 tane besicimiz vardı. Ama gidip Burdur'dan alınacak diye bundan dolayı başvuruyu parayı yatırmayarak mal almakta devamını getirmemişler. Böyle olunca sayı otomatikman biraz düşmüş. Özellikle besicilerimize, çiftçilerimize bunu duyurmak istiyorum. Bu arpa desteği sürdüğü müddetçe tüm başvurumuzu ve de arpa alımlarımızı Korkuteli'nden alacağız. Bunu TMO yetkilileri Korkuteli'nden teslimini yapacak. Bu noktada hiçbir sıkıntı yok. Bunun garantisini biz her türlü veriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı