Ekonomi TMSF Başkanı'ndan flaş 'Digitürk' açıklaması

TMSF Başkanı'ndan flaş 'Digitürk' açıklaması

Paylaş
TMSF Başkanı'ndan flaş 'Digitürk' açıklaması

Rekabet Kurulu, Digiturk'ün yüzde 100'ünün beIN Media Group'a satışını onayladı. TMSF'nin Digiturk'ü kaç paraya sattığı açıklanmadı. TMSF Başkanı ise AA Finans'a yaptığı açıklamada Digitürk'ün satışının gerçekleştiği şeklindeki haberlerin doğru olmadığını söyledi

Gül, “Rekabet Kurumu'nun satışa onay vermesi sadece şartlardan birisi. 'Digiturk'ün satışı gerçekleşti' şeklindeki haberler doğru değil. Satış tamamlanınca açıklama yapacağız. Digiturk'un satış süreci devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

REKABET KURULU ONAYLADI

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "DP Acquisitions B.V. 'nin hisselerinin tamamının beIN Media Group LLC. tarafından devralınması işlemine izin verildi" ifadesine yer verildi. Digiturk,Süper Lig maçlarını 2016-2017 futbol sezonu sonuna kadar yayınlamaya devam edecek.

KATARLI ŞİRKET SATIN ALMIŞTI

Katarlı medya şirketi beIN Media Group, Çukurova Grubu'nun Mayıs 2013 tarihinden itibarenTürkiye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda (TMSF) bulunan Digiturk'teki ortaklığına ilişkin yönetim haklarını satın almıştı.

FİYAT: 1.2 MİLYAR DOLAR

Spor Toto Süper Lig, İngiltere Premier Lig, Rus ve Brezilya Futbol Ligleri, Copa Del Rey, Turkish Airlines Euroleauge, Türkiye Basketbol Süper Ligi, Wimbledon ve ATP Masters 1000 Tenis,Formula 1 gibi yayın haklarına sahip olan Digiturk'un, CEO'su Fransız devi PSG'nin başkanlığını yapan Nasser Al-Khelaifi olan Katar şirketine 1,2 milyar dolara satıldığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Al-Khelaifi bu satın almaya ilişkin açıklamasında, Digiturk platformunu güçlendirmeyi ve Türk Pay-TV ve spor piyasasının heyecan verici dinamiklerini daha da geliştirmeyi iple çektiklerini söylemişti.