Tokat Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi

Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi

Paylaş
Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi

Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediyesi tarafından Yeşilırmak kenarına yapılan Hıdırlık Sosyal Tesisi açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'ın katılımı ile yapıldı.
Tokat Belediyesi tarafından yaklaşık iki yıl önce Kanal Tokat kenarında yapımına başlanılan Hıdırlık Sosyal Tesisi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir Alpaslan, Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri ve halkın katılımıyla açılışı yapıldı. Açılış programında konuşma yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Sosyal Tesisin tamamen el işçiliği ile yapıldığını belirterek, emektar ustalara teşekkür etti.

Açılışı yapılan Hıdırlık Sosyal Tesisi hakkında bilgiler veren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Şehrimize son derece güzide bir mekânı, tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1700’lü yıllarda Tokat Bağ evinden esinlenerek yapımına 2 yıl önce başladığımız ve yaklaşık 1400 m2’lik bir alanda bir büyük salonu, bir küçük salonu ve açık alanları mevcut Hıdırlık Sosyal Tesisimizi Tokatlı hemşerilerimizin hizmetine başladı. Bütün kullanılan malzemeler ve inşaat teknikleri eski usulle ve bu işi halen devam ettiren ustalarımız tarafından yapıldı. Bağdadi çıtalar, kerpiçle örülen duvarlarımız ve el emeği göz nuru olan işlemeler mevcuttur. Hiçbir yerinde fabrikasyon bir işlem kullanılmadan el işçiliğiyle yapımı tamamlandı. Bu güzel eseri bizlerle paylaşıp bunun yapılması için ön ayak olan Hasan Erdem’e teşekkür ederim. Aynı şekilde bütün ahşap işçiliğini üstlenerek gece gündüz yoğun gayret sarf eden Nizamettin, Cüneyt ve Ali ustalarımıza teşekkür ederim.
Daha sonra konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, "Tarih, kültür ve medeniyet şehri Tokat’ımızda bulunmaktan mutluyuz. Tokat insanlık tarihinin başladığı günlerden itibaren bir medeniyet kurmuş bunun üzerine her türlü eseri inşa etmiş çok önemli bir merkez. Tokat çok daha büyük imkânları hak ediyor. Bu kültürü, tarihi, turizmi ön plana çıkarmak için her türlü çalışmayı Bakanlık olarak yapacağız. Sayın Av. Yusuf Beyazıt, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Türkiye genelinde çok büyük çalışmalara imza attılar. Tokat en fazla tarihi eseri barındıran şehirlerden biri. Bu eserlerin gelecek nesillere aktarılması için çok güzel çalışmalar yapıldı. Tokat’taki bu eserleri daha üst noktalara taşımak için bundan sonra daha çok gayret edeceğiz. Türkiye’nin turizm gelirlerini artırmak için 2023 yılında 65 Milyar Dolara çıkarmanın stratejilerini oluşturduk. Ülkemizin refahı huzuru için turizm gelirlerimizi bu üst noktalara çıkarmayı hedefledik. Bu hedefimiz doğrultusunda Tokat’ta özel çalışmalara imza atacağız ve Tokat bu turizm gelirlerinden üzerine düşen payı alacaktır inşallah. Tokatımızın hem yurt içinden hem de yurt dışından turist almasını sağlayacağız. Tokat Kalesi başta olmak üzere şehir merkezindeki birçok eserin restorasyonunu birlikte gerçekleştireceğiz. Bu evrensel değerlerin gelecek nesillere ulaşmasını sağlayacağız. Belediye Başkanımıza bu güzel eserler ve yapacağı güzel projeler için teşekkür ediyor, Tokat’ımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi. Konuşmaların ardından Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin yaptığı dua ile kurdele kesimi yapılarak tesisin açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı