Tokat Tokat özlemi çekenler, sosyal medyaya yöneldi

Tokat özlemi çekenler, sosyal medyaya yöneldi

Paylaş
Tokat özlemi çekenler, sosyal medyaya yöneldi

Tokat özlemi çekenler, sosyal medyaya yöneldi

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - KORONAVİRÜS pandemi sürecinde memleketlerine gitme fırsatı bulamayanlar hasretlerini sosyal medya sitelerinde giderdi. Tokat'ta 8 yıl önce oluşturulan 'Tokat'a dair' sayfasına geçen mart ayında 5 milyon 866 bin 253 hesap ulaşarak, kentle ilgili paylaşımları takip etti.
Kent merkezinde yaşayan Süleyman Üzümcü, 8 yıl önce kendi çektiği fotoğrafları, videoları paylaşmak üzere Tokat'a dair isimli sosyal medya hesapları açtı. 8 yılda tüm sosyal medya hesaplarındaki takipçi sayısı 400 bin aktif kullanıcıya ulaştı. Geçen mart ayında pandemi nedeniyle insanların evlerinde geçirdiği zaman içerisinde ise kullanıcı sayısı daha da arttı. Tokat'a dair sosyal medya hesabı, 5 milyon 866 bin 253 ziyaretçiye ulaştı. Sosyal medya platformunun sahibi Süleyman Üzümcü Tokat'ın tanıtımına katkı sağlamak maksadı ile açtığı platformunun ilgi görmesinin gururunu yaşadığını, üzerinde bir sorumluluk oluşturduğunu söyledi.
Markasını Türk Patent ve Marka Kurumu'na onaylattığını kaydeden Üzümcü, "Öncelikli hedefimiz Tokat'ı Tokatlılara daha iyi anlatmak kültürüne sahip çıkmak. Platformda yaptığımız paylaşımlara insanların etkileşimleri, takipçi sayısı her geçen gün artıyor. Pandemi sürecinde insanların evde hazırladığı Tokat'a dair içerikleri bize ulaştırıp yayına almaya özen göstermeye başladık. Tokat'a dair instagram hesabımız en güncel etkileşim alan medya platformumuz ve bu sebeple 146 bin takipçi sayısına ulaştık. Pandemi döneminde sosyal medyanın daha da aktif hale gelmesi, etkileşimlerin ve erişimin katlanarak artmasına sebep oldu" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı