Tokat Tokat Şehir Müzesi'ne uygulama bahçesi kuruluyor

Tokat Şehir Müzesi'ne uygulama bahçesi kuruluyor

Paylaş
Tokat Şehir Müzesi'ne uygulama bahçesi kuruluyor

Tokat Şehir Müzesi'ne uygulama bahçesi kuruluyor

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediyesi tarafından açılan Şehir Müzesi'nde uygulama bahçesi hayata geçirilecek.
Kent merkezinde Tokat Belediyesi tarafından açılan Şehir Müzesi bahçesine Tokat’ın meyvelerinin, tarımsal ürünlerinin yetiştirileceği uygulama bahçesi yapılıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, uygulama bahçesi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.
Eroğlu, "Belediyemizin son dönemlerde yaptığı en önemli eserlerden biri olan Şehir Müzesi çok ciddi talep gördü. Gerek şehir içinden gerekse şehir dışından gelenler tarafından oldukça beğenildi. Tokat’ın geçmiş yıllardaki bütün eserlerini, ticari yaşantısını burada görebilir, hissedebilirsiniz. Şehir Müzemize yeni eklemeyi düşündüğümüz alanı uygulama bahçesi yapacağız. Tokat’ın geçmişten itibaren hangi ürünlerle, hangi tarımsal aletlerle bugüne geldiğini burada sergileyeceğiz. Tokat’ın endemik bitkilerini ektik. Kara saban, kağnı ve bunun gibi birçok tarım aletlerini buraya getirerek çocuklarımıza ve gelen misafirlerimize tanıtmış olacağız. Yine Tokat’a has ürünleri, meyveleri bu alanda yetiştirerek tadımlık şekilde sunacağız. Bu alan Şehir Müzemizin tarımsal anlamda bir alanı olacak. Önümüzdeki 1 ay içerisinde bu alanı hizmete açacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı