Tokat Tokat'ta AFAD ekiplerine nükleer eğitimi

Tokat'ta AFAD ekiplerine nükleer eğitimi

Paylaş
Tokat'ta AFAD ekiplerine nükleer eğitimi

Tokat'ta AFAD ekiplerine nükleer eğitimi

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Afet ve Acil Durum Müdürlmüğü (AFAD) personeline Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) Branş Destek Personel Eğitimi verildi.
AFAD İl Müdürlüğü personeline kişisel koruyucu ekipmanlarının standartlarını öğrenmek, saha ve olay yeri yönetimi becerilerini kazandırmak amacı ile KBRN Branş Destek Personel Eğitimi verildi. Eğitimler Bursa, Sakarya, Samsun ve Adana Arama Kurtarma Birlik Müdürlüklerinden gelen eğitimciler tarafından gerçekleştirildi.
AFAD İl Müdürü Süleyman Yiğit, ''Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca yurt içinde veya yurt dışında meydana gelip ülkemizi etkileyebilecek olan KBRN olaylarına etkin hızlı ve doğru müdahale yöntemlerini uygulamak, KBRN olaylarında kullanılan kişisel koruyucu ekipmanlarının standartlarını öğrenmek, saha ve olay yeri yönetimi becerilerini kazandırmak amacı ile İl AFAD Müdürlüklerine yönelik KBRN Uzmanlık eğitim programları yapıldı. Eğitim programları kapsamında Tokat AFAD Müdürlüğü ekiplerimize de bu eğitim verildi'' dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı