Tokat Tokat'ta hayvan kazaları için farkındalık konferansı

Tokat'ta hayvan kazaları için farkındalık konferansı

Paylaş
Tokat'ta hayvan kazaları için farkındalık konferansı

Tokat'ta hayvan kazaları için farkındalık konferansı

Halil İbrahim YEL/TOKAT,(DHA) - TOKAT’ta İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Başıboş Hayvanların Karıştığı Trafik Kazalarında Sosyal Sorumluluk Projesi' kapsamında trafik kazası sonrasında yaralanan hayvanların tedavisi hakkında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla konferans düzenledi.
Kent merkezinde bulunan Gazi Osman Paşa Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminere, Tokat Valisi Ozan Balcı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Metin Kınay, sigorta acente yetkilileri, veterinerler ve vatandaşlar katıldı.
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Yüksel Bozkurt, hayvanların karıştığı bir trafik kazası durumunda trafik ekiplerine haber verilmesi gerektiğini belirterek, "Ekiplerimizden kaza tutanağı düzenlemesini talep edeceğiz. Ayrıca çarpmış olduğumuz hayvanı taşıyabilecek durumda değilsek yerel görevlilerden taşınması için talepte bulunacağız. Bu kazaların neticesinde yaralanan hayvanların sağlık tedavilerinin devam etmesi ve masrafların ödenmesi için, kaza ile ilgili raporları tamamlandığı zaman tedavi yapan kurum tarafından sigortadan ödenmesi sağlanabiliyor. Sahipli olan, küpesi olan hayvanlar kazaya karıştığı zaman sigorta veya kasko şirketi masrafları hayvan sahibinden alıyor" dedi.
İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ise, "Projenin amacı Tokat il sınırları içerisinde karayolunda hayvanların sebep olduğu trafik kazalarında yaralanan yabani hayvanların tedavilerinin kazaya müdahil olan aracın sigorta şirketi tarafından karşılanması ve tedavilerinin veteriner hekimler tarafından yapılmasını sağlamaktır. Hayvanlar her şeyden önce doğal hayatın bir parçası, Onların da bir canlı olarak bu doğada yaşama hakkının olduğunu unutmamalıyız. Bundan böyle aracıyla bir hayvana çarpan sürücü hayvanı veteriner hekime götürmek durumunda. Tüm masraflar trafik sigortası tarafından karşılanacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı