Tokat Tokat'ta, narkotik eğitimi alan anneler fidan dikti

Tokat'ta, narkotik eğitimi alan anneler fidan dikti

Paylaş
Tokat'ta, narkotik eğitimi alan anneler fidan dikti

Tokat'ta, narkotik eğitimi alan anneler fidan dikti

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ta ‘En iyi narkotik polisi, anne’ projesi kapsamında polis ekipleri tarafından bilgilendirme yapılan anneler, fidan dikti.
İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulanması için hayata geçirilen ‘En iyi narkotik polisi, anne’ projesi kentte de uygulandı. Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüldüğü proje kapsamında, bilgilendirme yapılan anneler onlar için ayrılan alanda polis ekipleri ile birlikte fidan dikti. Tokat Valisi Ozan Balcı’nın da katıldığı programda toplam 500 fidan toprakla buluşturuldu.
Çocukların uyuşturucu maddelerden korunmasındaki en büyük gücün anneler olduğunu ifade eden Tokat Valisi Ozan Balcı, "Proje kapsamında ağaçlandırma faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Hem polislerimizle hem de annelerimizle birlikteyiz. İçişleri Bakanlığı tarafından ‘En iyi polis, anne’ projesi tüm Türkiye’de uygulanıyor. Bu projenin ana gayesi, Türkiye’yi sevmek, milleti sevmek, çocuklarıyla geleciği beraber sevmek. Ama bu yetmez, çocuklarında korunması lazım uyuşturucu ve uyuşturucu türlerinden korunması lazım. Bu konuda da bizim en büyük gücümüz enerjimiz annelerdir. Anneler üzerinden projeyi yürütüyoruz, ‘En iyi narkotik polisi annedir’ diyoruz. Şuanda Tokat Emniyet Müdürlüğümüzde 2 bin 600 anneyi eğittiler, beraber etkileşimde bulundular. Bir yandan da projeye büyük katkı sağladılar. Çocuklar bizim geleceğimiz her şeyimiz. Annelerin daha çok duyarlı olmalarını istiyorum. Çocuklarımızın uyuşturucuya bulaşmasını asla istemeyiz. Biz mücadelemizi veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz" dedi.
En iyi narkotik anne projesi kapsamında fidan dikme etkinliğine katılan evli ve 1 çocuk annesi Hilal Karan, "Buraya diktiğimiz fidanlar gibi evlatlarımızda bizim göz bebeklerimiz. Onları da özen göstererek yetiştiriyoruz. Her türlü ilgi ve alakayı gösteriyoruz. Onlarda gelecekte inşallah iyi bir eş, anne ve hayırlı bir evlat olurlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı