Tokat Tokat'ta, ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu

Tokat'ta, ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu

Paylaş
Tokat'ta, ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu

Tokat'ta, ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) ev sahipliğinde 11 üniversitenin rektör ve rektör yardımcılarının katılımı ile ÜNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu yapıldı.
Tokat GOÜ öncülüğünde ''Sürdürülebilir Tarım ve Çevre'' temasıyla 3’üncü Uluslararası UNİDOKAP Karadeniz Sempozyumu, Artvin Çoruh Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi rektörleri ile akademisyenlerin katılımı ile yapıldı. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla, Karadeniz üniversiteleri arasında iş birliğini hedefleyen UNİDOKAP Karadeniz Sempozyumunda bölgesel tarım ve çevre konuları konuşuldu. ÜNİDOKAP’a 2019 yılında Tokat GOÜ başkanlık yapacak.
Sempozyum ile ilgili açıklamalarda bulunan GOÜ Rektörü Mustafa Şahin, ''Burada ÜNİDOKAP’ın üçüncü toplantısını yapıyoruz. Bunu da 'Sürdürülebilir Tarım ve Çevre' adı altında yapıyoruz. Toplantımıza diğer üniversitemizden rektörlerimiz ve rektör yardımcılarımız katıldı. Bölgemizin kalkınması ile ilgili tarım çevre ekseninde fikir alışverişinde bulunacağız. Tokatımıza ve bölgemize hayırlı olsun'' dedi.
DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yusuf Mengi ise, ''DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı olarak bölgesel bir kalkınma programı yürütüyoruz. Bu programda tarım, sürdürülebilir tarım ve çevreye duyarlı tarım bizim için önem arz ediyor. Bu bölgesel kalkınma programının üniversitelerin entelektüel kapasitesinin de istihdam edilmesini öncelikle istiyoruz. Bu çalışma Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi başkanlığında bu yıl devam edecek'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı