Gündem Toki son başvuru tarihi ne zaman? TOKİ borcu olanlar için indirim var mı?

Toki son başvuru tarihi ne zaman? TOKİ borcu olanlar için indirim var mı?

Paylaş
Toki son başvuru tarihi ne zaman? TOKİ borcu olanlar için indirim var mı?

6 Mart'ta başlayan TOKİ 50 bin konut başvuruları devam ediyor. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan daha önce TOKİ’den ev alanlar için de müjdeli haber geldi. Peki 2019 TOKİ son başvuru tarihi ne zaman? TOKİ borcu olanlar için indirim var mı? İşte detaylar…

Dar gelirliler için TOKİ 50 bin konut projesi başvuruları devam ediyor. Vatandaşlar sıklıkla TOKİ başvuru şartları ve başvuruların nereye yapılacağını merak ediyor. Peki 2019 TOKİ son başvuru tarihi ne zaman? TOKİ borcu olanlar için indirim var mı? İşte detaylar…

Haberin Devamı

TOKİ SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Sosyal konutlara başvurular şehit aileleri harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri için 15-19 Nisan, engelliler için 8-12 Nisan, emekliler için 25 Mart-5 Nisan, diğer başvurular için 6-22 Mart olarak belirlendi.

TOKİ BORCU OLANLAR İÇİN İNDİRİM VAR MI?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum CNNTURK’te katıldığı programda TOKİ Sosyal Konut Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum’un açıklamasından detaylar ise şöyle: “50 bin sosyal konut projesi başlattık. Örnek medeniyetin bize tarif ettiği şekilde yatay yapılaşma, 67 ilimizde başladı bu proje... İstanbul'da da 6 bin 300 konutumuz. 652 lira taksitle vatandaşlarımız ev sahibi olabilecek. 200 bine yakın başvuru var. 250 bin sosyal konut projemiz var. İlk aşaması olarak 50 bin konut için projemize başladık”

Haberin Devamı

İNDİRİM MÜJDESİ!

Bakan Murat Kurum şunları söyledi: “Bugüne kadar TOKİ'den ev almış vatandaşlarımız var. 210 bin kişiyi ilgilendiren vatandaşımız için yüzde 22 indirim kampanyasını başlatıyoruz. 22 Mart'tan itibaren 19 Nisan'a kadar başvuru yapan vatandaşlar için borçları kapamaları durumunda yüzde 22 indirim söz konusu olacak.”