Spor Tolga Zengin, Beşiktaş'a

Tolga Zengin, Beşiktaş'a

Paylaş
Tolga Zengin, Beşiktaş'a

Başkan Fikret Orman, bu akşam yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Orman ilk olarak kamp hakkında teknik kadrodan bilgi aldğını ifade ederken, “Dün akşam Berlin’e geldim. Bugün kampı ziyaret ettim. Kamp ortamı gayet güzel. Oyuncularımız iyi atmosferde çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Teknik heyetimizden gerekli bilgileri aldım. Umarım hiçbir oyuncumuzun sakatlık yaşamadığı bir kampı geride bırakırız" dedi. Orman Siyah Beyazlı takıma transferi gündemde olan Adebayor hakkında sorulan soruyu şu şekilde yanıtladı:

Öncelikle önümüzdeki hafta tahkimde görülecek bir UEFA davamız var. Bazı adımları atmamız için o davanın netlik kazanması gerekiyor. Birinci önceliğimiz UEFA davamızdır. Takımın yapılandırılması ile ilgili de dava sonucu bekliyoruz.

Şu anda yerli oyunculara yatırım yapıyoruz. Transfer yapacağız diye Beşiktaş’ın parasını boşa harcamamaya çalışıyoruz. Transfer yapmak kolay bir iş ancak ödemeler konusunda dikkatli davranıyoruz.

Taraftarımız memnun etmek istiyoruz ancak taraftarımızı memnun edeceğiz diye Beşiktaş’ın parasını çar çur edemeyiz. O devir artık geride kaldı. Mesela Pedro Franco taraftarımızın yeni duyduğu bir isim olabilir ancak izleme komitemiz 5-6 aydır bu oyuncuyu takip ediyordu.

Haberin Devamı

Daha sonra Önder Özen hocamız gidip Kolombiya’da incelemelerde bulunmuştur. Bundan sonra transferlerimiz böyle olacak. Tahmin ediyorum ki ikinci kamp dönemine futbol takımımızın yüzde doksan beşini tamamlamış olarak gideceğiz.

UEFA davasının kesin kararına göre belki bir veya iki tane daha takviye yapabiliriz. Fikret Orman Tolga Zengin konusunda Trabzonspor ile görüşmelerinin sürdüğünü belirtirken, "Tolga Zengin ilgilendiğimiz bir oyuncudur. Her kulübün olduğu gibi bizim de prensiplerimiz var.

Bu prensiplerimiz dahilinde ilgilendiğimiz bir oyuncudur. Trabzonspor ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hayırlısı ne ise o olacak. Transfer bedeli ile ilgili temaslarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

Fikret Orman, futbol federasyonunun yabancı futbolcu sınırlamasında verdiği son kararı işe şu şekilde değerlendirdi: Bizim kadro yapılanmamız 6 artı 0 uygulamasına göre gerçekleşti.

Şu anda 6-7 yabancı oyuncumuz var. Yatırımlarımızı yerli oyunculara yaptık. Bu yatırımlara devam edeceğiz. Kendimizi bu kurala hazırlamıştık ancak bu durumun üzücü olan tarafı maaşını ödediğiniz halde bazı oyuncuların tribünde oturacak olmasıdır.

Haberin Devamı

Bu karar dün belli olan bir karar da değil. Planlamamızı yaptık, bizim için çok fark eden bir durum yok. Başkan Orman son olarak yeni sezonda maçların hangi statta oynanacağı konusundaki durumun bir hafta sonra netleşebileceğini sözlerine ekledi.

DHA